Pečená ovesná kaše
Ingredience na 1 porci
Banán | 100 g | |
Vejce | 1 kus | |
Ovesné vločky | 1 hrst | |
Mák mletý | 4 g | |
Jogurt selský 3,5 % tuku | 50 g |
Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny a také minerálních látek. Podobně jako ovesné otruby se tak můžou stát chutnou zdravou snídaní, která navíc dobře zasytí.
Nejdříve ze všeho si rozmačkejte nebo rozmixujte půlku banánu. Smíchejte ho s mákem, vejcem a kvalitním bílým jogurtem. Nakonec přisypte ovesné vločky a vypracujte těsto.
Nechte chvíli odpočinout, aby se vločky mohly nasáknout a změknout. Poté dejte vločkové těsto do pečicí mističky a navrch ozdobte druhou polovinou na kolečka nakrájeného banánu.
Pečte zhruba 20 minut na 175 °C dozlatova.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 816.291 Kj
Bílkoviny | 10.42 g |
Sacharidy | 19.02 g |
Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
Tuky | 5.89 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.62 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 3.22 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 1.04 g |
Gi | 105 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot