Pečená ovesná kaše

Ingredience na 1 porci

Banán100 g
Vejce1 kus
Ovesné vločky1 hrst
Mák mletý4 g
Jogurt selský 3,5 % tuku50 g

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny a také minerálních látek. Podobně jako ovesné otruby se tak můžou stát chutnou zdravou snídaní, která navíc dobře zasytí.

 

Nejdříve ze všeho si rozmačkejte nebo rozmixujte půlku banánu. Smíchejte ho s mákem, vejcem a kvalitním bílým jogurtem. Nakonec přisypte ovesné vločky a vypracujte těsto

 

Nechte chvíli odpočinout, aby se vločky mohly nasáknout a změknout. Poté dejte vločkové těsto do pečicí mističky a navrch ozdobte druhou polovinou na kolečka nakrájeného banánu.

Pečte zhruba 20 minut na 175 °C dozlatova.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 816.291 Kj

Bílkoviny10.42 g
Sacharidy19.02 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky5.89 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.62 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.22 g
Sodík0.07 g
Vápník1.04 g
Gi105

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.