Pečená růžičková kapusta
Ingredience na 1 porci
Česnek | 3 stroužky | |
Kapusta růžičková | 150 g | |
Brusinky sušené | 15 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Petržel nať | 10 g | |
Olej řepkový | 5 ml |
Kapusty rozkrájejte na poloviny. V míse je smíchejte s olejem, solí, pepřem a stroužky česneku. Směs přendejte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 35-40 minut. Sušené brusinky namočíme do vody a necháte je nasáknout cca 30 minut. Brusinky slijte a dejte stranou. Upečenou kapustu promíchejte s natí petrželky a brusinkami. Můžete podávat samotné nebo jako přílohu k masu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 79.9364 Kj
Bílkoviny | 0.4 g |
Sacharidy | 1.99 g |
Sacharidy z cukrů | 0.52 g |
Tuky | 1.02 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 0.07 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot