Pečené jablko
Ingredience na 1 porci
Jablko | 200 g | |
Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
Rozinky | 4 g | |
Ovesné vločky | 1 hrst | |
Skořice | 1 g | |
Sirup agávový bio | 6 g |
Předehřejte troubu na 180°C. Rozinky a ořechy posekejte na drobné kousky. Agáve sirup smíchejte s ovesnými vločkami, ořechy a rozinkami. Přidejte trochu skořice. Z jablka vykrojte jadřinec, slupku po obvodu několikrát nařízněte, aby při pečení nepopraskala. Jablko naplníte směsí a dáte do zapékací mísy. Přilijte vodu asi do třetiny jablka. Pečte cca 40 minut.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 797.726 Kj
Bílkoviny | 6.08 g |
Sacharidy | 21.43 g |
Sacharidy z cukrů | 0.65 g |
Tuky | 6.03 g |
Vláknina | 10.95 g |
Sodík | 0.22 g |
Gi | 68 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot