Pečený česnekový losos s růžičkovou kapustou

Ingredience na 1 porci

Česnek4 stroužky
Víno bílé ( 2 dcl)0.4 sklenice
Olej olivový extra panenský10 ml
Kapusta růžičková200 g
Oregano drcené2 špetky
Losos steak100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g

V misce smícháme rozmačkaný česnek s olejem, oreganem, pepřem a solí. Tuto směs rozdělíme na dvě poloviny. V jedné polovině směsi obalíme růžičkovou kapustu a druhou potřeme lososa. Růžičkovou kapustu před zapékáním opečeme ještě na pánvi s troškou olivového oleje, aby změkl (cca. 10 minut). Při opékání postupně přiléváme víno. Do zapékací misky poklademe růžičkovou kapustu a navrch poklademe lososa. Vrch můžeme dochutit ještě oreganem a polít trochou vína. Pečeme cca 20 minut, dokud losos není upečený. Podáváme s citronem.     

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 855.1567 Kj

Bílkoviny0.75 g
Sacharidy3.41 g
Sacharidy z cukrů0.5 g
Tuky0.96 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.74 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Vláknina0.05 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.