Pečený králík


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Olej olivový20 ml
Květák50 g
Paprika červená1 kus
Maso králičí250 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Zelí kysané30 g
Zeleninový vývar50 ml

Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je tak ideální, pokud zrovna držíte dietuZároveň si na něm pochutnáte, i když žádné diety nepotřebujete. Aby králičí maso nebylo suché, často se kombinuje s něčím mastnějším, perfektně se k němu hodí kousek slaniny nebo bůčku, dokonalé je i spojení s dijonskou hořčicí.

 

Porci králíka si dobře omyjte. Do pekáče si nakrájejte jednu papriku na proužky, 3 lžíce sterilovaného kysaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu položte porce králíka a zalijte olivovým olejem. V průběhu pečení dle potřeby podlévejte vývarem. Průběžně maso kontrolujte a pečte zhruba 45 minut.

 

Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 347.976 Kj

Bílkoviny2.25 g
Sacharidy14.08 g
Sacharidy z cukrů6.02 g
Tuky4.27 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina5.07 g
Vápník37 g
Gi0.15

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.