Perkelt s tarhoňou
Ingredience na 1 porci
Máslo | 5 g | |
Cibule červená | 0.5 kusy | |
Paprika červená | 1 kus | |
Maso vepřové libové | 100 g | |
Tarhoňa vařená | 40 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata | 2 kusy | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Zeleninový vývar | 100 ml |
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Doporučujeme použít vepřovou plec. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V kastrolu rozehřejte lžíci másla a asi 2 minuty na středním plameni restujte cibuli. Přidejte maso a opečte jej ze všech stran, přibližně 10 minut. Osolte, opepřete a přisypte papriku, rychle promíchejte. Opékejte ještě 1 minutu a poté zalijte 100 ml zel. vývaru, společně přiveďte k varu.
Nakrájejte rajčata, papriky a je přisypte je k masu. Přikryjte směs poklicí a nechte ji zrhuba 45 minut na velmi mírném ohni probublávat.
Na posledních 20 minut odkryjte pokličku, ať se tekutina odpaří a šťáva zhoustne.
Nakonec směs podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s tarhoňou uvařenou dle návodu na obalu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 296.119 Kj
Bílkoviny | 2.34 g |
Sacharidy | 10.25 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 4.24 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.51 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 4.02 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot