Plněná kuřecí roláda recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kuřecí maso150 g
Slanina100 g
Hořčice dijonská20 g
Mletá uzená paprika3 špetky
Sůl4 špetky
Máslo30 g
Pepř2 špetky
Vejce4 kusy
Cibule jarní3 kusy
Paprika červená1 kus
Sterilovaný hrášek50 g
Medvědí česnek5 g
Petržel nať5 g

Postup roláda

1

Nakrájejte si na kolečka jarní cibulku a orestujte ji na troše másla.

2

Orestovanou cibulku zalijte promíchanými, osolenými a opepřenými vajíčky.

3

Jakmile se vejce srazí, přidejte nadrcený medvědí česnek.

4

Pánev s vejci odstavte z plotny a vmíchejte k nim na proužky nakrájenou červenou papriku.

5

Přidejte zároveň sterilovaný hrášek a natrhanou petrželku.

6

Vykostěný kuřecí plát rozklepejte a z obou stran osolte.

7

Z jedné strany plát posypejte uzenou paprikou, pomažte hořčicí a na vrch položte plátky slaniny.

8

Na slaninu umístěte vaječnou směs a roládu srolujte.

9

Přesuňte roládu do pekáče a posypejte ji opět uzenou paprikou.

10

Mírně ji podlijte vodou, pekáč přiklopte alobalem a vložte péci do trouby předehřáté na 200 °C na cca 1 hodinu.

11

Poté z pekáče odstraňte alobal, potřete roládu máslem a vložte ji takto zpět do trouby.

12

Během pečení, které trvá přibližně další půl hodinu, podlévejte roládu výpekem.

Plněná kuřecí roláda je úžasným občerstvením na party, k obědu nebo k večeři. Kuřecí maso si můžete vykostit buď sami, nebo ho pořídit již připravené. Náplň do kuřecí rolády se dá hravě přizpůsobit vašim chutím a oblíbeným surovinám. Po svinutí se kuřecí roláda s nádivkou musí zabezpečit jehlami či špejlemi, aby se během pečení nerozpadla. Stejně tak můžete kuřecí roládu převázat nití, abyste zkrátka měli jistotu, že nádivka zůstane tam, kde zůstat má.

Plněná kuřecí roláda a šlehačková roláda bez mouky

Pokud si budete k obědu připravovat plněnou kuřecí roládu, tedy slanou verzi, co takhle vyzkoušet i tu sladkou? Výtečná je například šlehačková roláda bez mouky, která je tak vhodná i pro všechny strávníky s intolerancí lepku. Nejenom, že je šlehačková roláda bez mouky bezlepková, ještě navíc je bleskově rychle připravená a v ústech zkrátka dokonalá. Stejně jako u kuřecí rolády i u té šlehačkové si musíte dát záležet s rolováním. Těsto bez mouky je totiž poměrně křehké a snadno se rozpadne. Jakmile se vám ale šlehačková roláda bez mouky podaří zamotat, vložte ji do lednice a po chvilce se již oddejte senzační chuti.

Další kuřecí tip: smažené čínské nudle s kuřecím masem

Kuřecí maso je v kuchyni velmi populární, jelikož je lehce stravitelné a obsahuje poměrně málo kalorií. Co takhle si třeba následující den připravit čínské nudle s kuřecím masem. Suroviny, jako jsou thajská ústřicová omáčka, bambusové výhonky nebo poctivé čínské nudle, seženete ve specializovaných prodejnách s asijskými potravinami. Smažené čínské nudle s kuřecím masem jsou náročnější na přípravu, avšak výsledek za tu snahu stojí.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 558.36 Kj

Bílkoviny9.35 g
Sacharidy10.14 g
Sacharidy z cukrů0.28 g
Tuky9.93 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina4.53 g
Sodík0.07 g
Vápník28.31 g

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní
  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.