Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Brambory450 g
Mouka pšeničná hrubá200 g
Vejce2 kusy
Cibule2 kusy
Cukr bílý50 g
Mouka hladká50 g
Olej slunečnicový3 lžíce
Zelí bílé300 g
Sůl5 špetek
Uzené maso300 g

Postup knedlíky

1

Brambory i se slupkou uvařte ve vodě. Jakmile se uvaří doměkka, vyndejte je z hrnce a nechejte vychladnout. Poté je zbavte slupky, a najemno je na struhadle nastrouhejte.

2

K nastrouhaným bramborám přidejte vejce, cukr krupice a sůl. Vše dostatečně promíchejte a přisypte hrubou mouku.

3

Opět vše zamíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte placky. Uzené maso si nahrubo nastrouhejte, uvařte a v této chvíli ho můžete začít klást na jednotlivé placky.

4

V momentě, kdy budete mít masem doplněné všechny placičky, začněte tvarovat knedlíky.

5

V hrnci si rozehřejte vodu, přidejte trochu soli a do vroucí vody vložte všechny vzniklé knedlíky. Povařte přibližně 15 minut.

6

Připravte si ke knedlíkům zelí.

Postup zelí

1

Zelí nakrájejte, doplňte kmínem, solí, vodou a doměkka poduste.

2

Ke konci do zelí přidejte jíšku vytvořenou z hladké mouky a tuku.

3

Na ochucení přisypte cukr, sůl a můžete i trochu octa. Opět nechejte chvíli podusit.

4

V posledním kroku si oloupejte cibule, nadrobno je nakrájejte a na pánvi dozlatova opečte.

Plněné bramborové knedlíky jsou výtečné nejenom s uzeným, avšak i s ovocem či povidly. Nejenom, že knedlíky plněné uzeným božsky chutnají, navíc vypadají i velmi fotogenicky. Jak fotit jídlo, abyste zaujali lidi kolem sebe? Tipů vám přinášíme hned několik.

V neposlední řadě jsou bramborové knedlíky s uzeným značným zdrojem bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny jsou pro lidský organismus nepostradatelné.

Podrobný recept na bramborové knedlíky plněné uzeným

Prvním vaším krokem bude uvaření brambor, vhoďte je do vody i se slupkou. Jakmile se brambory uvaří doměkka, vyndejte je z hrnce a nechejte vychladnout. Poté je zbavte slupky a najemno je na struhadle nastrouhejte.

K nastrouhaným bramborám přidejte 2 vejce, 50 gramů cukru krupice a sůl. Vše dostatečně promíchejte a přisypte cca 200 gramů hrubé mouky.

Opět vše zamíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte placky. Uzené maso si nahrubo nastrouhejte, uvařte a v této chvíli ho můžete začít klást na jednotlivé placky. Přibližně to vychází co placka, to dvě lžičky uzeného. V momentě, kdy budete mít masem doplněné všechny placičky, začněte tvarovat knedlíky.

V hrnci si rozehřejte vodu, přidejte trochu soli a do vroucí vody vložte všechny vzniklé knedlíky. Povařte přibližně čtvrt hodiny.

Zatímco se budou vařit knedlíky, připravíte si zelí. Nakrájejte ho, doplňte kmínem, solí, vodou a doměkka poduste. Ke konci do zelí přidejte jíšku vytvořenou z hladké mouky a tuku.

Takto zelí zahustíte, na ochucení přisypte cukr, sůl a můžete i trochu octa. Opět nechejte chvíli podusit.

V posledním kroku si oloupejte cibule, nadrobno je nakrájejte a na pánvi dozlatova opečte.

Nyní si již akorát bramborové knedlíky plněné uzeným vzhledně naservírujte na talíř a nechte si chutnat.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 796.79 Kj

Bílkoviny7.6 g
Sacharidy12.21 g
Sacharidy z cukrů7.03 g
Tuky5.77 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.09 g
Sodík0.07 g
Vápník37.03 g
Gi0.1

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.