Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Brambory | 450 g | |
Mouka pšeničná hrubá | 200 g | |
Vejce | 2 kusy | |
Cibule | 2 kusy | |
Cukr bílý | 50 g | |
Mouka hladká | 50 g | |
Olej slunečnicový | 3 lžíce | |
Zelí bílé | 300 g | |
Sůl | 5 špetek | |
Uzené maso | 300 g |
Postup knedlíky
Brambory i se slupkou uvařte ve vodě. Jakmile se uvaří doměkka, vyndejte je z hrnce a nechejte vychladnout. Poté je zbavte slupky, a najemno je na struhadle nastrouhejte.
K nastrouhaným bramborám přidejte vejce, cukr krupice a sůl. Vše dostatečně promíchejte a přisypte hrubou mouku.
Opět vše zamíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte placky. Uzené maso si nahrubo nastrouhejte, uvařte a v této chvíli ho můžete začít klást na jednotlivé placky.
V momentě, kdy budete mít masem doplněné všechny placičky, začněte tvarovat knedlíky.
V hrnci si rozehřejte vodu, přidejte trochu soli a do vroucí vody vložte všechny vzniklé knedlíky. Povařte přibližně 15 minut.
Připravte si ke knedlíkům zelí.
Postup zelí
Zelí nakrájejte, doplňte kmínem, solí, vodou a doměkka poduste.
Ke konci do zelí přidejte jíšku vytvořenou z hladké mouky a tuku.
Na ochucení přisypte cukr, sůl a můžete i trochu octa. Opět nechejte chvíli podusit.
V posledním kroku si oloupejte cibule, nadrobno je nakrájejte a na pánvi dozlatova opečte.
Plněné bramborové knedlíky jsou výtečné nejenom s uzeným, avšak i s ovocem či povidly. Nejenom, že knedlíky plněné uzeným božsky chutnají, navíc vypadají i velmi fotogenicky. Jak fotit jídlo, abyste zaujali lidi kolem sebe? Tipů vám přinášíme hned několik.
V neposlední řadě jsou bramborové knedlíky s uzeným značným zdrojem bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny jsou pro lidský organismus nepostradatelné.
Podrobný recept na bramborové knedlíky plněné uzeným
Prvním vaším krokem bude uvaření brambor, vhoďte je do vody i se slupkou. Jakmile se brambory uvaří doměkka, vyndejte je z hrnce a nechejte vychladnout. Poté je zbavte slupky a najemno je na struhadle nastrouhejte.
K nastrouhaným bramborám přidejte 2 vejce, 50 gramů cukru krupice a sůl. Vše dostatečně promíchejte a přisypte cca 200 gramů hrubé mouky.
Opět vše zamíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte placky. Uzené maso si nahrubo nastrouhejte, uvařte a v této chvíli ho můžete začít klást na jednotlivé placky. Přibližně to vychází co placka, to dvě lžičky uzeného. V momentě, kdy budete mít masem doplněné všechny placičky, začněte tvarovat knedlíky.
V hrnci si rozehřejte vodu, přidejte trochu soli a do vroucí vody vložte všechny vzniklé knedlíky. Povařte přibližně čtvrt hodiny.
Zatímco se budou vařit knedlíky, připravíte si zelí. Nakrájejte ho, doplňte kmínem, solí, vodou a doměkka poduste. Ke konci do zelí přidejte jíšku vytvořenou z hladké mouky a tuku.
Takto zelí zahustíte, na ochucení přisypte cukr, sůl a můžete i trochu octa. Opět nechejte chvíli podusit.
V posledním kroku si oloupejte cibule, nadrobno je nakrájejte a na pánvi dozlatova opečte.
Nyní si již akorát bramborové knedlíky plněné uzeným vzhledně naservírujte na talíř a nechte si chutnat.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 796.79 Kj
Bílkoviny | 7.6 g |
Sacharidy | 12.21 g |
Sacharidy z cukrů | 7.03 g |
Tuky | 5.77 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.55 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 3.09 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 37.03 g |
Gi | 0.1 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot