Plněné tortilly s kuřecím masem a tatarkou


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kuřecí maso400 g
Olej olivový22 ml
Paprika červená0.25 kusy
Paprika žlutá0.25 kusy
Paprika zelená0.25 kusy
Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Tatarská omáčka40 g
Petržel nať10 g
Salát ledový200 g
Celozrnné tortilly4 kusy
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky

Postup tortilla

1

Kuře si nakrájejte na větší proužky, osolte, opepřete.

2

Na pánvi si rozehřejte olej, do kterého následně vložte nakrájené kuřecí maso a z obou stran ho orestujte.

3

K masu přidejte nakrájené papriky, oloupanou a nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opět na pánvi vše orestujte.

4

Nadrobno si pokrájejte lžíci petrželové natě, ke které poté přimíchejte tatarskou omáčku.

5

Opět si na proužky připravte i ledový salát.

6

Na tortillové placky poklaďte proužky ledového salátu, kuřecí maso, veškerou zeleninu a vše zalijte tatarskou omáčkou s pažitkou.

7

Těsně před tím, než budete plněné tortilly podávat, prohřejte je cca 5 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Plněné tortilly s kuřecím masem a tatarskou omáčkou jsou zlatým středem při sestavování obědového či jiného pokrmu. Plněné tortilly jsou velmi vyhledávané pro svoji výtečnou chuť i rychlost přípravy. Recepty si můžete upravit podle svého gusta, tortilla je chutná v doplnění s mnoha druhy zeleniny a masa.

Tortilla s kuřecím masem by se dokonce dala zařadit mezi potraviny bohaté na bílkoviny, podobně jako tofu či třeba hrášek. Bílkoviny jsou potřebné i ve chvíli, kdy se snažíte zredukovat svoji váhu. Zahánějí totiž hlad, a tak do sebe nedostáváte přebytečné množství potravin.

Plněné tortilly s kuřecím masem: podrobný recept

Kuře, nejlépe kuřecí prsa, si nakrájejte na větší proužky, osolte, opepřete. Na pánvi si rozehřejte olej, do kterého následně vložte nakrájené kuřecí maso a z obou stran ho orestujte.

K masu přidejte nakrájené papriky, oloupanou a nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opět na pánvi vše orestujte.

Nadrobno si pokrájejte lžíci petrželové natě, ke které poté přimíchejte tatarskou omáčku. A opět si na proužky připravte i ledový salát.

Na jednotlivé tortillové placky poklaďte proužky ledového salátu, kuřecí maso, veškerou zeleninu a vše zalijte tatarkou s pažitkou.

Těsně před tím, než budete plněné tortilly podávat, prohřejte je cca 5 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1052.09 Kj

Bílkoviny8 g
Sacharidy43.98 g
Sacharidy z cukrů6.67 g
Tuky7.98 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina11.47 g
Sodík0.02 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.