Poctivý kančí guláš recept

kančí guláš

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kančí kýta1000 g
Cibule5 kusů
Jalovec5 g
Bobkový list2 kusy
Nové koření celé5 kusů
Sůl10 špetek
Pepř5 špetek
Víno červené100 ml
Vepřové sádlo20 g
Zeleninový vývar1000 ml
Koření paprika mletá10 špetek

Kančí guláš recept postup

1

Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády, omyjeme a osušíme. Přidáme k cibuli a orestujeme.

2

Jakmile se maso vydusí a opeče ze všech stran, podlijeme vínem a necháme vypařit. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, zamícháme a zalijeme vývarem.

3

Přidáme koření, můžeme ho přidat i v ovázané gáze, aby šlo následně snadno vyndat a nepřekáželo v jídle. Dusíme do měkka.

4

Nakonec přidáme česnek utřený s trochou soli a ještě lehce povaříme. Guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Kančí guláš recept patří mezi nejoblíbenější recepty na guláš vůbec. Obecně zvěřinový guláš není pro každého, někdo nesnese jeho typickou divokou vůni a chuť. Ta je ale právě tím, co dělá tento kančí guláš recept tak jedinečným. Mezi další tipy zvěřinových gulášů patří i srnčí guláš nebo guláš z jelena. Pokud je někdo z rodiny vegetarián, doporučujeme zkusit také hlívový guláš.

Výběr masa na kančí guláš

Nejdůležitější je při přípravě kančího guláše výběr masa. Maso na kančí guláš by mělo být co nejmladší, není ho pak třeba nakládat, případně stačí marináda z koření a oleje. Jak naložit kančí maso na guláš? Pokud je maso starší, doporučujeme naložit na pár dní do svařeného roztoku octa s kořením. Maso zkřehne a stane se šťavnatějším.

Příprava masa na kančí guláš – octový nálev

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) a cibuli nakrájíme a přidáme do svařené vody s octem a kořením.  Nejčastěji se používá bobkový list, nové koření, jalovec a tymián. Tímto nálevem po vychladnutí zalijeme připravené a očištěné maso a necháme nejméně dva dny odležet.

Příprava masa na kančí guláš – marináda

Kančí guláš recept bude mít větší sílu, pokud se maso nejprve naloží. To platí i u mladšího masa. Marináda obsahuje podobné koření jako octový nálev, je totiž typické pro úpravu zvěřiny. Smícháme olej, česnek, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a jalovec. Maso naložíme do marinády alespoň přes noc.

Kančí guláš recept doporučujeme vyzkoušet, na rozdíl od klasického hovězího guláše je slavnostnější a jeho chuť je skutečně nezaměnitelná.

Guláš z jelena jako obdoba kančího guláše

Guláše ze zvěřiny jsou mezi strávníky opravdu oblíbené. Z toho důvodu bychom vám rádi představili recept na guláš z jelena, který je nejchutnější v doplnění s houskovým knedlíkem či rýží. Guláš z jelena se navíc řadí k těm dietnějším verzím guláše, jelikož je jelení maso snadno stravitelné a obsahuje nízké procento tuku.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 274.1034 Kj

Bílkoviny1.46 g
Sacharidy11 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky1.55 g
Cholesterol0.9 g
Vláknina3 g
Vápník52 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.