Poctivý kančí guláš recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Kančí kýta | 1000 g | |
Cibule | 5 kusů | |
Jalovec | 5 g | |
Bobkový list | 2 kusy | |
Nové koření celé | 5 kusů | |
Sůl | 10 špetek | |
Pepř | 5 špetek | |
Víno červené | 100 ml | |
Vepřové sádlo | 20 g | |
Zeleninový vývar | 1000 ml | |
Koření paprika mletá | 10 špetek |
Kančí guláš recept postup
Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády, omyjeme a osušíme. Přidáme k cibuli a orestujeme.
Jakmile se maso vydusí a opeče ze všech stran, podlijeme vínem a necháme vypařit. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, zamícháme a zalijeme vývarem.
Přidáme koření, můžeme ho přidat i v ovázané gáze, aby šlo následně snadno vyndat a nepřekáželo v jídle. Dusíme do měkka.
Nakonec přidáme česnek utřený s trochou soli a ještě lehce povaříme. Guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Kančí guláš recept patří mezi nejoblíbenější recepty na guláš vůbec. Obecně zvěřinový guláš není pro každého, někdo nesnese jeho typickou divokou vůni a chuť. Ta je ale právě tím, co dělá tento kančí guláš recept tak jedinečným. Mezi další tipy zvěřinových gulášů patří i srnčí guláš nebo guláš z jelena. Pokud je někdo z rodiny vegetarián, doporučujeme zkusit také hlívový guláš.
Výběr masa na kančí guláš
Nejdůležitější je při přípravě kančího guláše výběr masa. Maso na kančí guláš by mělo být co nejmladší, není ho pak třeba nakládat, případně stačí marináda z koření a oleje. Jak naložit kančí maso na guláš? Pokud je maso starší, doporučujeme naložit na pár dní do svařeného roztoku octa s kořením. Maso zkřehne a stane se šťavnatějším.
Příprava masa na kančí guláš – octový nálev
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) a cibuli nakrájíme a přidáme do svařené vody s octem a kořením. Nejčastěji se používá bobkový list, nové koření, jalovec a tymián. Tímto nálevem po vychladnutí zalijeme připravené a očištěné maso a necháme nejméně dva dny odležet.
Příprava masa na kančí guláš – marináda
Kančí guláš recept bude mít větší sílu, pokud se maso nejprve naloží. To platí i u mladšího masa. Marináda obsahuje podobné koření jako octový nálev, je totiž typické pro úpravu zvěřiny. Smícháme olej, česnek, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a jalovec. Maso naložíme do marinády alespoň přes noc.
Kančí guláš recept doporučujeme vyzkoušet, na rozdíl od klasického hovězího guláše je slavnostnější a jeho chuť je skutečně nezaměnitelná.
Guláš z jelena jako obdoba kančího guláše
Guláše ze zvěřiny jsou mezi strávníky opravdu oblíbené. Z toho důvodu bychom vám rádi představili recept na guláš z jelena, který je nejchutnější v doplnění s houskovým knedlíkem či rýží. Guláš z jelena se navíc řadí k těm dietnějším verzím guláše, jelikož je jelení maso snadno stravitelné a obsahuje nízké procento tuku.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 274.1034 Kj
Bílkoviny | 1.46 g |
Sacharidy | 11 g |
Sacharidy z cukrů | 6 g |
Tuky | 1.55 g |
Cholesterol | 0.9 g |
Vláknina | 3 g |
Vápník | 52 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot