Pohankové perníčky

Ingredience na 1 porci

Máslo15 g
Vejce1 kus
Med včelí (7 g)1 lžička
Mouka pohanková60 g
Kypřící prášek do pečiva3 g
Perníkové koření1 špetka

Pohanka je přirozeně bezlepková a tento recept je tudíž vhodný při celiakii, alergii na lepek a vůbec pro každého, kdo má rád zdravé mlsání.

 

Nejdříve si v míse smíchejte všechny sypké suroviny, tedy pohankovou mouku, prášek do pečiva a podle chuti perníkového koření.

 

V jiné misce si ušlehejte změklé máslo s medem. Poté do krému zašlehejte také vejce a postupně přisypávejte smíchané sypké suroviny.

 

Vypracujte kompaktní hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po odležení vyválejte z těsta 3 mm silný plát a vykrajujte různé tvary.

 

Pečte v troubě na 170° asi 10 minut. Hotové perníčky můžete zdobit podle libosti nebo je jíst samotné.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 486.1403 Kj

Bílkoviny6.3 g
Sacharidy7.14 g
Tuky6.28 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.02 g
Sodík0.07 g
Vápník0.05 g
Gi65

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.