Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou
Ingredience na 1 porci
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Lilek | 0.5 kusy | |
Paprika červená | 0.5 kusy | |
Paprika žlutá | 0.5 kusy | |
Rukola | 1 hrst | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Pohanka vařená | 150 g | |
Koření provensálské | 1 špetka |
Pohanku uvaříme doměkka. Zeleninu si nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkami a promícháme. Předehřejeme troubu na 170°C a pečeme do poloměkka. Až zelenina vychladne zamícháme jí do pohanky a přidáme nakrájená rajčata, rukolu, osolíme a promícháme.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 516.152 Kj
Bílkoviny | 5.35 g |
Sacharidy | 20.91 g |
Sacharidy z cukrů | 0.31 g |
Tuky | 4.97 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.63 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 8.4 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot