Polévka gaspacho

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Olej olivový extra panenský15 ml
Cibule jarní1 kus
Paprika bílá1 kus
Okurka salátová1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá15 g
Celer řapíkatý1 kus

Rajčata umixujte spolu s bazalkou. Zbylou zeleninu umixujte zvlášť a až následně promíchejte s rajčaty, kořením a polévkovou lžicí oleje. Zakapejte citronovou šťávou dle chuti a ozdobte bazalkou či kousky okurky. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 367.693 Kj

Bílkoviny3.17 g
Sacharidy12.33 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1.28 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.61 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Vláknina5.49 g
Vápník27.01 g

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.