Polévka s krevetami

Ingredience na 1 porci

Česnek2 stroužky
Olej olivový extra panenský2 ml
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Rýže celozrnná25 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Mléko kokosové100 ml
Krevety střední125 g

Krevety smícháme s utřeným česnekem a pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odpočinout . Rýži uvaříme podle návodu . Na rozehřáté pánvi restujeme cibuli , prolisovaný česnek , oloupaná rajčata a mléko . Když je směs uvedena do varu , přidáme krevety , osolíme , opepříme a ještě 10 minut společně povaříme . Do hotové polévky přidáme rýži .  
 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 167.01 Kj

Bílkoviny1.51 g
Sacharidy5.58 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky1.18 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.61 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Vláknina2.02 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Korýši a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.