Polévka s krevetami
Ingredience na 1 porci
Česnek | 2 stroužky | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata | 2 kusy | |
Rýže celozrnná | 25 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Mléko kokosové | 100 ml | |
Krevety střední | 125 g |
Krevety smícháme s utřeným česnekem a pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odpočinout . Rýži uvaříme podle návodu . Na rozehřáté pánvi restujeme cibuli , prolisovaný česnek , oloupaná rajčata a mléko . Když je směs uvedena do varu , přidáme krevety , osolíme , opepříme a ještě 10 minut společně povaříme . Do hotové polévky přidáme rýži .
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 167.01 Kj
Bílkoviny | 1.51 g |
Sacharidy | 5.58 g |
Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
Tuky | 1.18 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.61 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
Vláknina | 2.02 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Korýši a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot