Polévka z pečené červené řepy
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 0.5 kusy | |
Máslo | 1 g | |
Mléko plnotučné | 1 ml | |
Červená řepa | 90 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Majoránka | 1 špetka | |
Zeleninový vývar | 1 ml |
Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den!
Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.
Na 4 menší porce:
- 5-6 kusů řepy
- 1 velká cibule
- máslo/olej na zesklovatění cibulky
- plnotučné mléko – na zjemnění
- Zeleninový vývar
- Majoránka
- Sůl a pepř
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky – čím menší, tím se budou kratší dobu péct. Řepu upečeme v troubě, přidáme k cibulce, kterou jsme si usmažili na másle a vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina ponořená.
Chvíli povaříme a potom vše rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné mléko na zjemnění chuti.
Dobrou chuť!
Dalšími polévkami se můžete inspirovat zde.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 236.022 Kj
Bílkoviny | 1.06 g |
Sacharidy | 9.14 g |
Sacharidy z cukrů | 6 g |
Tuky | 1.11 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.53 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 3.03 g |
Vápník | 37 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot