Polévka z pečených paprik


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Brambory50 g
Bazalka čerstvá1 hrst
Olej olivový10 ml
Paprika červená3 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Zeleninový vývar300 ml
Ocet balzamiko3 g

Krásné červené papriky jsou dominantou léta. Jejich výrazná barva je způsobená velkým množstvím flavonoidů, což jsou důležité antioxidanty. Paprika mimo to obsahuje několikanásobně víc vitamínu C než citrusové plody.

 

Červené papriky si omyjte, podélně překrojte v půli a vyndejte jádřinec se semínky. Poloviny paprik rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200° přibližně 20 minut dozlatova. 

Upečené papriky nechte vychladnout a poté je zbavte slupky. Díky předešlému pečení by to mělo jít poměrně snadno.

 

Poté si oloupejte bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Dále si na kapce rozpáleného olivového oleje osmahněte nasekaný česnek a cibuli, přidejte oloupané pečené papriky a nastrouhanou bramboru a zalijte domácím zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, postačí vám voda. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.

 

Na závěr celou směs rozmixujte do hladkého krému, osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem.

Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.  

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 382.229 Kj

Bílkoviny2.66 g
Sacharidy15.64 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky4.32 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina5.17 g
Vápník37.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.