Polévka z pečených paprik
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 1 stroužek | |
Brambory | 50 g | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Olej olivový | 10 ml | |
Paprika červená | 3 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Zeleninový vývar | 300 ml | |
Ocet balzamiko | 3 g |
Krásné červené papriky jsou dominantou léta. Jejich výrazná barva je způsobená velkým množstvím flavonoidů, což jsou důležité antioxidanty. Paprika mimo to obsahuje několikanásobně víc vitamínu C než citrusové plody.
Červené papriky si omyjte, podélně překrojte v půli a vyndejte jádřinec se semínky. Poloviny paprik rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200° přibližně 20 minut dozlatova.
Upečené papriky nechte vychladnout a poté je zbavte slupky. Díky předešlému pečení by to mělo jít poměrně snadno.
Poté si oloupejte bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Dále si na kapce rozpáleného olivového oleje osmahněte nasekaný česnek a cibuli, přidejte oloupané pečené papriky a nastrouhanou bramboru a zalijte domácím zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, postačí vám voda. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
Na závěr celou směs rozmixujte do hladkého krému, osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem.
Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 382.229 Kj
Bílkoviny | 2.66 g |
Sacharidy | 15.64 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 4.32 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 5.17 g |
Vápník | 37.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot