Postup na škvaření sádla
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Vepřové sádlo | 2000 g | |
Sůl | 5 špetek |
Postup sádlo
Vepřové sádlo si pokrájejte na drobné kostky a vložte je do hlubšího hrnce.
Kostky podlijte 100 ml vody, promíchejte je a nechejte podusit. Mezitím je jednou za čas nezapomínejte opět promíchat.
Po cca 1 hodině a 45 minutách přidejte lžičku soli a po dalších 20 minutách odstavte hrnec z přívodu tepla.
Sádlo slijte a odeberte z něj škvarky. Sádlem naplňte jednotlivé sklenice a nechejte ho ztuhnout.
Škvarky si odložte buď bokem, nebo je přidejte k sádlu, záleží pouze na vašich chutích.
Škvaření sádla se odjakživa pojilo s tradičním životem na vesnici, k čemu všemu je takové sádlo dobré? Na sádle se dá osmahnout cibulka, může posloužit jako základ hojivých mastí nebo mýdel. Škvarky se v současné době nejčastěji konzumují k nadýchanému chlebu a točenému pivu. Otázkou je, jak správně vyškvařit sádlo, aby získalo tu očekávanou chuť i konzistenci.
Škvaření sádla z prorostlého masa
Sádlo na škvaření si nemusíte nutně kupovat samostatně. Bohatě postačí, koupíte-li si na oběd nějaké prorostlejší vepřové maso. Z toho sádlo jednoduše odřízněte a použijte na škvaření. Stačí ho ochutit solí, přidat ale můžete i kmín či česnek. Jak vyškvařit sádlo z masa? Postup je zcela totožný jako u výše uvedeného škvaření sádla.
Hamburská omáčka jako zdroj sádla
Hamburská omáčka je recept na chutný oběd. Základ pokrmu je tvořen vepřovou kýtou, ze které se dají velmi snadno odřezat tlusté části. Ty pak můžete bez problémů zužitkovat právě v receptu na škvařené sádlo. Co se týče hamburské omáčky, nejlépe chutná s rýží či knedlíkem. Můžete si uvařit vlastní, například chlupatý knedlík ze syrových brambor. Jedinou menší nevýhodou hamburské omáčky je to, že na její přípravu je potřeba velkého množství surovin, ale výsledek stojí za to.
Přírodní spalovač tuků po konzumaci sádla
Je snad zcela zbytečné zmiňovat, že se recept na škvařené sádlo neřadí mezi zdravá jídla. Mohl by vás proto zaujmout přírodní spalovač tuků, díky čemuž značně zamezíte přibírání. Jedním z přírodních spalovačů tuku je blahodárný zelený čaj, snižuje totiž celkovou chuť k jídlu. Dalším pomocníkem je chilli paprička, ta vaše tělo rozpálí natolik, až se začne samovolně zbavovat přebytečných tukových zásob. V neposlední řadě mezi přírodní spalovač tuku řadíme skořici, ta pro změnu štěpí cukry i tuky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 38 Kj
Tuky | 0.99 g |
Cholesterol | 0.9 g |
Vápník | 15 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot