Pstruh na houbách

Ingredience na 1 porci

Olej olivový2 ml
Pstruh150 g
Rukola20 hrstí
Žampiony čerstvé50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín2 špetky
Citrónová šťáva čerstvá2 g

Očištěné houby pokrájíme na plátky a dáme vařit do malého množství vody, vaříme pomalu na mírném ohni. Pstruha si nakrájíme na menší filetky, ochutíme jej kořením a zprudka orestujeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Pstruha servírujeme položeného na houbách, zakápnutého kapkou citrón. Můžeme podávat s brambory, rýží, pečivem či pouze zeleninovým salátem. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 108.226 Kj

Bílkoviny0.43 g
Sacharidy0.29 g
Tuky1.16 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.16 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.