Raw boršč

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Červená řepa100 g
Pažitka0.5 hrsti
Pomeranč30 g
Rajčata2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Celer řapíkatý1 kus
Zelí bílé100 g

Půlku řepy, 1 část mrkev, rajčata a pomeranč umixujte v vodou v mixeru.. Zelí nakrouhejte na nudličky, petržel, řapíkatý celer a pažitku pokrájejte na kostičky. Druhou půlku řepy a mrkve nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte olej a šťávu s citronu. Pokud chcete, můžete za stálého míchání ohřát – ne však více jak na 40° C.

Tip: doporučujeme vyzkoušet i zeleninový boršč, který kromě toho, že neobsahuje maso, je totožný s tradičním receptem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 267.745 Kj

Bílkoviny2.32 g
Sacharidy12.02 g
Sacharidy z cukrů0.09 g
Tuky0.52 g
Vláknina6.3 g
Gi44.4

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.