Raw brownies
Ingredience na 1 porci
Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
Mandle loupané celé | 30 g | |
Datle sušené a vypeckované | 30 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Holandské kakao | 30 g | |
Vanilkový lusk | 0.5 kusy |
Brownies jsou chuťově výrazné a poměrně hutné, proto je doporučujeme podávat v co nejmenších porcích. Dají se skladovat v mrazáku, a tak na ně pěkných pár dní můžete chodit jako na chutnou a energetickou svačinku.
Vanilku společně s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší).
Přidejte kakao a špetku soli a párkrát společně promixujte, dokud se kakao nepropojí s ořechy. Poté nechte mixér běžet a pomalu přidávejte vypeckované datle (na 2 porce použijte cca 2,5 hrnku datlí). Pokud nemáte čerstvé datle nebo příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte).
Mixujte a ochutnávejte, dokud vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle a přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm.
Takto připravené brownies můžete ozdobit třeba dalším kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo pomixovaným lyofilizovaným ovocem.
Skladujte v lednici, pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.
Ingredience na 1 pekáč:
- 2 hrnky vlašských ořechů
- 2 a půl hrnku čerstvých datlí
- 1 hrnek raw kakaa
- 1 vanilkový lusk
- 1 hrnek mandlí
- špetka soli
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 338.442 Kj
Bílkoviny | 2.47 g |
Sacharidy | 1.27 g |
Sacharidy z cukrů | 0.75 g |
Tuky | 7.24 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.12 g |
Vláknina | 1 g |
Sodík | 0.06 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot