Recept na dušená drůbeží játra na cibulce s rýží
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Drůbeží játra | 300 g | |
Cibule | 1 kus | |
Vepřové sádlo | 15 g | |
Bujón v kostce | 10 g |
Postup drůbeží játra
Najemno si nakrájejte cibuli a stejně tak pokrájejte i játra.
Na sádle následně zpěňte nakrájenou cibulku.
Jakmile začne chytat barvu, přisypte k ní do pánve pokrájená drůbeží játra.
Osolte, opepřete, přihoďte trochu kmínu a míchejte.
Po chvilce zaprašte hladkou moukou, zalijte vodou a nechte játrovou směs dusit.
Jakmile játra začnou měknout, přimíchejte masox, opět trošku povařte.
Ke konci zahustěte a můžete podávat se zvolenou přílohou.
Přinášíme vám recept na dušená játra na cibulce s rýží, která jsou obdobou tradičních vepřových jater. Kuřecí játra, případně krůtí játra, jsou rychlá i snadná na přípravu a navíc poměrně levná, proto si oblibu získala u mnoha strávníků. Játra na cibulce nejlépe chutnají s rýží, ačkoliv si je můžete připravit i s bramborem nebo s chlebem. Navíc jsou játra zdrojem potřebných vitamínů, jako jsou vitamíny skupiny A, B či D, a minerálů. Jako předkrm k tomuto obědu vám doporučujeme připravit salát z černé čočky nebo plněné žampiony.
Podrobný recept na dušená játra na cibulce s rýží
Najemno si nakrájejte 1 cibuli a stejně tak pokrájejte i kuřecí játra nebo krůtí játra. Na pánvi si rozpusťte sádlo, na kterém následně zpěňte nakrájenou cibulku. Jakmile začne chytat barvu, přisypte k ní do pánve pokrájená drůbeží játra. Osolte, opepřete, přihoďte trochu kmínu a míchejte.
Po chvilce zaprašte hladkou moukou, zalijte vodou a nechte játrovou směs dusit.
Jakmile játra začnou měknout, přimíchejte jednu kostku masoxu, opět trošku povařte. Ke konci zahustěte a můžete podávat se zvolenou přílohou.
Vepřová játra s rýží: obdoba drůbežích jater
Vepřová játra s rýží lidé buď milují, nebo nesnáší. Jedno je ale jisté, jedná se o velmi kvalitní zdroj potřebné vlákniny a železa. Kromě rýže si vepřová játra můžete dopřát i s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. Rýže je však ze zmiňovaných ingrediencí nejzdravější a navíc pomáhá budovat svalovou hmotu. Příprava tohoto receptu je poměrně snadná, s trochou šikovnosti si ho nakonec zvládne připravit každý.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 234.095 Kj
Bílkoviny | 1.37 g |
Sacharidy | 9.13 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 1.44 g |
Cholesterol | 0.9 g |
Vláknina | 3.08 g |
Vápník | 52 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot