Recept na dušená drůbeží játra na cibulce s rýží


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Drůbeží játra300 g
Cibule1 kus
Vepřové sádlo15 g
Bujón v kostce10 g

Postup drůbeží játra

1

Najemno si nakrájejte cibuli a stejně tak pokrájejte i játra.

2

Na sádle následně zpěňte nakrájenou cibulku.

3

Jakmile začne chytat barvu, přisypte k ní do pánve pokrájená drůbeží játra.

4

Osolte, opepřete, přihoďte trochu kmínu a míchejte.

5

Po chvilce zaprašte hladkou moukou, zalijte vodou a nechte játrovou směs dusit.

6

Jakmile játra začnou měknout, přimíchejte masox, opět trošku povařte.

7

Ke konci zahustěte a můžete podávat se zvolenou přílohou.

Přinášíme vám recept na dušená játra na cibulce s rýží, která jsou obdobou tradičních vepřových jater. Kuřecí játra, případně krůtí játra, jsou rychlá i snadná na přípravu a navíc poměrně levná, proto si oblibu získala u mnoha strávníků. Játra na cibulce nejlépe chutnají s rýží, ačkoliv si je můžete připravit i s bramborem nebo s chlebem. Navíc jsou játra zdrojem potřebných vitamínů, jako jsou vitamíny skupiny A, B či D, a minerálů. Jako předkrm k tomuto obědu vám doporučujeme připravit salát z černé čočky nebo plněné žampiony.

Podrobný recept na dušená játra na cibulce s rýží

Najemno si nakrájejte 1 cibuli a stejně tak pokrájejte i kuřecí játra nebo krůtí játra. Na pánvi si rozpusťte sádlo, na kterém následně zpěňte nakrájenou cibulku. Jakmile začne chytat barvu, přisypte k ní do pánve pokrájená drůbeží játra. Osolte, opepřete, přihoďte trochu kmínu a míchejte.

Po chvilce zaprašte hladkou moukou, zalijte vodou a nechte játrovou směs dusit.

Jakmile játra začnou měknout, přimíchejte jednu kostku masoxu, opět trošku povařte. Ke konci zahustěte a můžete podávat se zvolenou přílohou.

Vepřová játra s rýží: obdoba drůbežích jater

Vepřová játra s rýží lidé buď milují, nebo nesnáší. Jedno je ale jisté, jedná se o velmi kvalitní zdroj potřebné vlákniny a železa. Kromě rýže si vepřová játra můžete dopřát i s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. Rýže je však ze zmiňovaných ingrediencí nejzdravější a navíc pomáhá budovat svalovou hmotu. Příprava tohoto receptu je poměrně snadná, s trochou šikovnosti si ho nakonec zvládne připravit každý.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 234.095 Kj

Bílkoviny1.37 g
Sacharidy9.13 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.44 g
Cholesterol0.9 g
Vláknina3.08 g
Vápník52 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.