Recept na jogurtový koláč s ovocem

Ingredience na 1 porci

Bílý jogurt 1,5% tuku500 g
Mouka polohrubá400 g
Cukr bílý50 g
Vejce2 kusy
Kypřící prášek do pečiva12 g

Postup koláč

1

Všechny ingredience smíchejte dohromady a zpracujte v těsto.

2

Vypracované těsto přesuňte na vymazaný a vysypaný plech, přidejte jakékoliv ovoce, zasypejte drobenkou a vložte do trouby.

3

Pečte zhruba na 180-200 °C asi 35 minut.

Jogurtový koláč je skvělý hned ze dvou důvodů. Tím prvním je to, že si můžete připravit švestkový koláč s jogurtem nebo meruňkový, rybízový, zkrátka jakýkoliv vás napadne. Druhým důvodem je to, že se při pečení ovocného koláče s jogurtem nemusíte zdržovat odvažováním potřebným surovin. Ke všemu vám totiž bohatě postačí kelímek od půlkilového jogurtu. Zvažte také, že během svého pečení využijete domácí jogurt, jehož příprava není nijak náročná.

Jogurtový koláč s ovocem: podrobný postup

Jednou z nejdůležitějších ingrediencí, kterou k tomuto receptu budete potřebovat, je bílý jogurt. Vybírejte proto co nejkvalitnější, ideálně domácí jogurt. Jakmile do mísy vyprázdníte kelímek jogurtu, nasypejte do něj následně mouku. Tím získáte ideální množství potřebné k upečení koláče z bílého jogurtu. Stejně postupujte i u odvažování cukru, jakmile se vám kelímek od jogurtu zaplní do poloviny, jste na požadovaném množství.

Hamburská omáčka k obědu a jako dezert ovocný koláč s jogurtem

Dezert pro dnešní den již máte nejspíš vybraný, proto bychom vám k němu ještě rádi doporučili obědový pokrm. Tím může být hamburská omáčka, oblíbený recept v české kuchyni. K hamburské omáčce se jako příloha nejlépe hodí houskový knedlík. Ten si připravte buď z pohodlí domova, nebo si v obchodě pořiďte již připravený. Stejně tak výtečná je s hamburskou omáčkou i rýže. Jaké jsou další omáčky k rýži, které by bylo hřích nevyzkoušet? Například boloňská omáčka, tradiční svíčková nebo indická vegetariánská korma, všechny zmíněné recepty jsou jako omáčky k rýži zcela ideální. Poté si k dezertu nezapomeňte připravit koláč z bílého jogurtu.

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 357.1673 Kj

Bílkoviny6.33 g
Sacharidy2.47 g
Sacharidy z cukrů1 g
Tuky5.46 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.56 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.04 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.