Recept na kuřecí řízky naložené v jogurtu

Ingredience na 1 porci

Kuřecí maso400 g
Jogurt bílý 0 % tuku1 kus
Česnek5 stroužků
Vejce2 kusy
Koření grilovací5 špetek

Postup řízky

1

Kuřecí řízky nebo prsa rukou jemně naklepejte, osolte a opepřete. Nyní si připravte marinádu.

2

Na tu si smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, vejce a grilovací koření, případně i sůl s pepří.

3

Naklepané řízky vymáchejte v připravené marinádě a na noc uschovejte do lednice.

4

Následující den řízky klasicky obalte ve strouhance a na pánvi osmažte.

Řízky v jogurtu jsou zajímavou inovací tradičního receptu. Tajemství kuřecích řízků v jogurtu se ukrývá v pečlivě připravené jogurtové marinádě. V té se kuřecí řízky vymáchají a na noc uschovají do lednice. Následující den již kuřecí řízky naložené v jogurtu akorát klasicky obalíte ve strouhance a osmahnete na pánvi. Pro ještě lepší chuť využijte recept na domácí jogurt v jogurtovači, který není nijak náročný. Jediné, co k domácímu jogurtu v jogurtovači budete potřebovat, je mléko a trocha jogurtu ze supermarketu.

Řízky v troubě na pečicím papíře místo receptu na řízky v jogurtu

Menší nevýhodou receptu na řízky v jogurtové marinádě je jejich finální úprava, kterou je smažení. Oproti tomu řízky v troubě na pečicím papíře díky kombinaci jak pečicího papíru, tak pečení, absorbují přebytečné tuky. Výsledný pokrm je tak mnohem dietnější, než jak je tomu u kuřecích řízků naložených v jogurtu. Pečené řízky se připravovují z kuřecího masa, které patří mezi nejkonzumovanější druhy masa na světě. Hotové řízky z trouby doporučujeme servírovat s bramborem a okurkovým salátem.

Vařené brambory jako příloha k receptu na maso v jogurtu

Jednou z nejlepších příloh, kterou můžete k masu v jogurtu zvolit, jsou vařené brambory. Jak dlouho vařit brambory, aby byly zkrátka tak akorát a zároveň si zachovaly všechny důležité vitaminy? To, jak dlouho vařit brambory se odvíjí i od druhu, který jste zvolili. Zároveň se na tom podílí i jejich velikost. Obvykle však vaření brambor zabere kolem deseti minut, pokud je vaříte v osolené vodě ve středně velkém hrnci.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 717.371 Kj

Bílkoviny20.76 g
Sacharidy7.85 g
Sacharidy z cukrů8.76 g
Tuky6.08 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.68 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.23 g
Cholesterol0.2 g
Sodík0.07 g
Vápník107.08 g
Gi0.23

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.