Recept na kuřecí řízky naložené v jogurtu
Ingredience na 1 porci
Kuřecí maso | 400 g | |
Jogurt bílý 0 % tuku | 1 kus | |
Česnek | 5 stroužků | |
Vejce | 2 kusy | |
Koření grilovací | 5 špetek |
Postup řízky
Kuřecí řízky nebo prsa rukou jemně naklepejte, osolte a opepřete. Nyní si připravte marinádu.
Na tu si smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, vejce a grilovací koření, případně i sůl s pepří.
Naklepané řízky vymáchejte v připravené marinádě a na noc uschovejte do lednice.
Následující den řízky klasicky obalte ve strouhance a na pánvi osmažte.
Řízky v jogurtu jsou zajímavou inovací tradičního receptu. Tajemství kuřecích řízků v jogurtu se ukrývá v pečlivě připravené jogurtové marinádě. V té se kuřecí řízky vymáchají a na noc uschovají do lednice. Následující den již kuřecí řízky naložené v jogurtu akorát klasicky obalíte ve strouhance a osmahnete na pánvi. Pro ještě lepší chuť využijte recept na domácí jogurt v jogurtovači, který není nijak náročný. Jediné, co k domácímu jogurtu v jogurtovači budete potřebovat, je mléko a trocha jogurtu ze supermarketu.
Řízky v troubě na pečicím papíře místo receptu na řízky v jogurtu
Menší nevýhodou receptu na řízky v jogurtové marinádě je jejich finální úprava, kterou je smažení. Oproti tomu řízky v troubě na pečicím papíře díky kombinaci jak pečicího papíru, tak pečení, absorbují přebytečné tuky. Výsledný pokrm je tak mnohem dietnější, než jak je tomu u kuřecích řízků naložených v jogurtu. Pečené řízky se připravovují z kuřecího masa, které patří mezi nejkonzumovanější druhy masa na světě. Hotové řízky z trouby doporučujeme servírovat s bramborem a okurkovým salátem.
Vařené brambory jako příloha k receptu na maso v jogurtu
Jednou z nejlepších příloh, kterou můžete k masu v jogurtu zvolit, jsou vařené brambory. Jak dlouho vařit brambory, aby byly zkrátka tak akorát a zároveň si zachovaly všechny důležité vitaminy? To, jak dlouho vařit brambory se odvíjí i od druhu, který jste zvolili. Zároveň se na tom podílí i jejich velikost. Obvykle však vaření brambor zabere kolem deseti minut, pokud je vaříte v osolené vodě ve středně velkém hrnci.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 717.371 Kj
Bílkoviny | 20.76 g |
Sacharidy | 7.85 g |
Sacharidy z cukrů | 8.76 g |
Tuky | 6.08 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.68 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.23 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 107.08 g |
Gi | 0.23 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot