Recept na nepečený jablečný dort s piškoty

Ingredience na 1 porci

Jablko1000 g
Cukr bílý60 g
Citrónová šťáva čerstvá8 g
Vanilkový pudink2 balení
Piškoty dětské120 g
Skořice3 g

Postup dort

1

Všechna jablka omyjte, oloupejte, nakrájejte na malé kostky a zalijte 250 ml vody.

2

K jablkům přidejte citronovou šťávu, cukr, skořici a přiveďte směs k varu. Povařte 10 minut a následně jablka stlačte pomocí šťouchadla na brambory.

3

Oba vanilkové pudinky rozmíchejte ve 400 ml studené vody. Poté přidejte k jablkům a opět přiveďte k varu, chvíli povařte.

4

Vymažte si dortovou formu a vyložte ji dětskými piškoty. Ty přelijte částí jablečné směsi, opět přidejte piškotové patro a na závěr vše zalijte zbytkem jablečné směsi.

5

Po 5 hodinách v lednici by měl být dort připraven ke konzumaci.

Jablečný dort s piškoty je snadným a rychlým receptem na nepečený dort, který se podaří ukuchtit každému. Kromě jablek můžete k dortu přidat i jiné druhy ovoce, jako jsou hrušky, jahody nebo kiwi, nemusí se nutně jednat o nepečený jablečný dort. 

Nepečený jablečný dort a další jednoduché dezerty

Nepečené dorty jsou na léto ideální, výborně osvěží a nestrávíte s jejich přípravou půl dne. Jednoduché dezerty se připravují nejenom s ovocem. Využijete u nich i zeleninu, jakou je například cuketa. Jednoduché dezerty však nemusejí být pouze ty nepečené, dalšími zástupci, kteří tepelnou úpravou procházejí, jsou třeba francouzské palačinky nebo cuketová buchta.

Cuketová buchta jako zástupce jednoduchých dezertů

Pokud jsme vás předchozími řádky nalákali na vyzkoušení jednoduché cuketové buchty, určitě ji vyzkoušejte. Jedná se o moderní obměnu tradičního českého perníku, díky přidání cukety je perníkové těsto vláčné a cuketová buchta chutná ještě několik dní po upečení. Cuketová buchta je synonymem pro výtečnou kombinaci chutí a vůní. Navíc jak jsme již zmínili, její příprava je opravdu rychlá.

Jablečný dort s piškoty provoněný skořicí

Nepečený jablečný dort s piškoty je nejenom dokonale osvěžující, snadný a rychlý na přípravu, obdobně jako oblíbený tvarohový krém do dortu, který ozvláštní nejen jablečný dort, ale třeba i takový kakaový. Navíc je tvarohový krém do dortu velmi snadný na přípravu. Ještě vaše nejbližší okolí provoní omamným skořicovým aromatem. Pokud patříte k příznivcům tohoto výrazného koření, nebojte se ho do jablečného dortu přisypat větší množství. Jedinou chybkou skořice je to, že podporuje chuť k jídlu. Tak si dejte pozor na to, abyste na posezení nesnědli rovnou celý nepečený jablečný dort.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 640.426 Kj

Bílkoviny0.38 g
Sacharidy37.03 g
Sacharidy z cukrů1.36 g
Tuky0.09 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Vláknina0.38 g
Sodík0.21 g
Gi38

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.