Recept na pečené vepřové plátky
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Vepřová kýta | 500 g | |
Česnek | 5 stroužků | |
Cibule | 3 kusy | |
Sůl | 5 špetek | |
Pepř | 5 špetek | |
Olej slunečnicový | 2 lžíce | |
Omáčka sojová | 15 g | |
Worcester | 15 ml | |
Kečup | 45 g | |
Koření paprika mletá | 3 špetky |
Postup vepřové plátky
Vepřové maso nakrájejte na plátky, trošku je naklepejte, osolte a potřete vylisovaným česnekem.
Olejem si vymažte pekáček, který pokryjte měsíčky cibule. Na měsíčky vložte plátky masa.
Přelijte připravenou zálivkou.
Na měsíčky si nakrájejte i zbytek cibule a naskládejte je na maso polité zálivkou.
Pekáč přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 160 °C.
Postup zálivka
Všechny zbylé ingredience smíchejte dohromady.
Recept na pečené vepřové plátky s chutnou zálivkou, které lze ještě o stupeň vylepšit podle svého. Například místo klasického kečupu zvolit pikantnější verzi, anebo do pokrmu přidat více pepře. Vepřová pečeně si každého podmaní svojí výtečnou chutí, doplněnou o značné množství vlákniny. Sice vepřové plátky nejsou dietní jako třeba dušené kuřecí maso, avšak jednou za čas si je lze dopřát bez výčitek.
Kdo má po tučnějším obědě chuť na něco lehčího ke kávě bez nezdravého přebytku sacharidů, tomu doporučujeme zkusit zdravý koláč.
Vepřová pečeně plátky: jak na to
Kdo chce, může zkusit také vepřové medailonky z vepřové panenky. Vepřová pečeně je jiná v tom, že se připravuje z jiného kusu vepřového masa. Vepřová kýta je vhodnější na pečení. Plátky jsou ideální v tom, že se okoření, polijí zálivkou a strčí do trouby, která veškerou práci udělá sama. Zálivka dodá plátkům plnou chuť a zajistí, že se maso při pečení propeče i zevnitř. Navíc se spojí s vypečenou šťávou masa a vytvoří skvělou omáčku.
Tento recept je tedy ideální na rychlý oběd, pokud není čas se připravovat s něčím náročným. Recept na pečené vepřové plátky je ještě chutnější, podáváte-li k nim jako přílohu šťouchané brambory s cibulkou. Brambory do sebe natáhnou šťávu z masa.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 495.093 Kj
Bílkoviny | 1.62 g |
Sacharidy | 10.73 g |
Sacharidy z cukrů | 6.07 g |
Tuky | 0.32 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.71 g |
Vláknina | 3.01 g |
Vápník | 37.24 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot