Recept na rybíz ala brusinky

Ingredience na 1 porci

Červený rybíz1000 g
Ocet250 ml
Cukr bílý650 g
Hřebíček celý10 kusů
Skořice5 g

Postup rybíz

1

Odšťopkujte si rybíz, pořádně ho omyjte a spařte s 250 ml vody a 250 octa. Poté vše sceďte.

2

Do hrnce si nalijte 150 ml vody, přisypejte všechen cukr, koření, přidejte rybíz a uveďte k varu.

3

Povařte cca 10 minut a následně hned začněte plnit sklenice.

4

Naplněné sklenice uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechejte vychladnout.

Rybíz ala brusinky své uplatnění najde jako náhrada brusinkové marmelády. Doplňte brusinkami z rybízu pokrmy, jako jsou svíčková, sýrový talíř či kuře na paprice. Pokud se vám na zahradě urodilo velké množství červeného rybízu, recept na rybíz a la brusinky by mohl být tou správnou volbou, jak ovoce zužitkovat. Navíc je rybíz, hlavní surovina receptu, úžasným zdrojem vitamínu C nebo vlákniny a jiných neméně důležitých látek.

Kuře na paprice s receptem na rybíz ala brusinky

Na předchozích řádcích jsme vám prozradili, že se červený rybíz jako brusinky hodí k oblíbenému českému pokrmu, kterým je kuře na paprice. Dojde k příjemnému zjemnění a ozvláštnění smetanové omáčky. Vybrat si navíc můžete bud tradiční recept na kuře na paprice, anebo raději vyzkoušet jeho zdravější variantu. Použitá mouka se smetanou se dokonce dají zcela vynechat a nahradit jinými, zdravějšími zahušťovadly.

Brusinky z rybízu k sýrovému špízu

Buď si různé druhy sýrů můžete rozložit po talíři a těsně před konzumací si je namáčet v brusinkách z rybízu. Anebo si rovnou připravte sýrový špíz. Zvolené sýry si jednoduše nakrájejte na kostičky a napíchněte na špejli. Pro zlepšení chuti mléčné výrobky doplňte celozrnným pečivem a velkou porcí zeleniny. Jako nápoj k sýrovému špízu s rybízem jako brusinky se ze všeho nejvíc hodí sklenka kvalitního vína.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 49.781 Kj

Bílkoviny0.11 g
Sacharidy2.61 g
Sacharidy z cukrů1.08 g
Tuky0.19 g
Vláknina0.38 g
Vápník0.58 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.