Recept na rychlý drobenkový koláč hrnkový

Ingredience na 1 porci

Cukr bílý170 g
Máslo125 g
Mouka polohrubá270 g
Vanilkový cukr1 balení
Vejce2 kusy
Kypřící prášek do pečiva12 g
Mléko polotučné200 ml

Postup koláč

1

Z cukru krupice, vanilkového cukru, polohrubé mouky a másla v míse zpracujte drobenku.

2

Následně z ní odeberte 1 hrnek, který si prozatím dejte na stranu.

3

Do mísy dále přidejte mléko, vejce a 1 sáček prášku do pečiva. Vše pořádně promíchejte.

4

Vymažte si máslem plech, posypte moukou a nalijte připravené těsto.

5

Vršek směsi ozdobte ovocem.

6

Na ovoce na sypte odstavený hrnek drobenky.

7

Pečte ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto není hotové.

Recept na rychlý drobenkový koláč hrnkový, ke kterému nepotřebujete váhu, všechny míry jsme vám totiž pro rychlejší pečení převedli i na hrnky. Jak již název napovídá, drobenkový koláč se skládá především z drobenky, ta je tvořená směsí tuku, cukru a mouky. Nejedná se tedy o zrovna dietní recept, proto vám občas kromě receptu na drobenkový koláč doporučujeme vyzkoušet i recept například na cuketovou buchtu nebo zdravé muffiny. Vybrat si můžete rovnou z několika receptů a zvolit tak ty nejlepší zdravé muffiny pro vaši rodinu.

Suroviny na drobenkový koláč

  • 1 hrnek cukru krupice
  • půl kostky másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • necelý 1 hrnek mléka
  • ovoce

Podrobný recept na rychlý drobenkový koláč hrnkový

Z jednoho hrnku cukru krupice, vanilkového cukru, dvou hrnků polohrubé mouky a 125 gramů másla v míse zpracujte drobenku. Z ní následně odeberte jeden hrnek, který si prozatím dejte na stranu. Do mísy dále přidejte necelý hrnek mléka, 2 vejce a 1 sáček prášku do pečiva. Vše pořádně promíchejte.

Vymažte si máslem plech, posypte moukou a nalijte připravené těsto. Vršek směsi ozdobte ovocem, druh je zcela na vás. Stejně tak, jestli si vyberete čerstvé, anebo kompotované ovoce. Na ovoce na sypte odstavený hrnek drobenky.

Pečte ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto není hotové. To poznáte podle toho, když do něj píchnete špejli. Pokud se na ní žádné těsto nenalepí, máte hotovo. Jestliže se špejle obalí těstem, ještě ho pár minutek v troubě ponechejte.

Obdobný recept na hrnkový švestkový koláč

Švestky patří mezi velmi zdravé a oblíbené ovoce, proto není divu, že se na internetu nachází spousta receptů, které je využívají jako jednu z hlavních ingrediencí. Jedním z nich je i hrnkový švestkový koláč, který je připraven během chviličky. Hrnečkový koláč však nemusíte připravovat pouze ze švestek, výborný je i z rybízu nebo angreštu. Avšak nejoblíbenější variantou je právě hrnkový švestkový koláč.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 388.2213 Kj

Bílkoviny6.33 g
Sacharidy2.47 g
Sacharidy z cukrů20.94 g
Tuky6.28 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.07 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.04 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.