Recept na smažené brokolicové placky

Ingredience na 1 porci

Brokolice500 g
Mouka polohrubá60 g
Vejce2 kusy
Sůl2 špetky

Postup placičky

1

Do hrnce nalijte vodu a dejte ji vařit na plotnu, jakmile bude horká, osolte ji a vložte do ní očištěnou brokolici.

2

Brokolici v osolené vodě vařte do poloměkka. Poté ji z vody vyndejte a vidličkou rozmačkejte.

3

K rozmačkané brokolici přidejte vaječné žloutky, polohrubou mouku a vše promíchejte.

4

Z vaječných bílků si ušlehejte sníh, který následně připojte k brokolicové směsi. Podle chuti osolte.

5

Na pánvi si rozpalte olej a dozlatova na něm z obou stran osmažte brokolicové placičky.

Přinášíme vám recept na smažené brokolicové placky neboli brokolicové karbanátky. Jedná se o zdravější a pro mnoho lidí i mnohem chutnější verzi. Brokolice se pro svůj značný obsah potřebných minerálních látek a vitamínů užívá v celé řadě pokrmů. Ať už se jedná právě o brokolicové placky nebo například o zapečené těstoviny s brokolicí. Mohl by vás potěšit i fakt, že na brokolicové karbanátky není potřeba velkého množství ingrediencí.

Podrobný recept na brokolicové placky

Do hrnce nalijte vodu a dejte rozehřát na plotnu. Jakmile bude voda horká, osolte ji a vložte do ní očištěnou brokolici. Brokolici v osolené vodě vařte do poloměkka. Poté ji z vody vyndejte a vidličkou rozmačkejte.

K rozmačkané brokolici přidejte dva vaječné žloutky, 60 gramů polohrubé mouky a vše promíchejte.

Z vaječných bílků si ušlehejte sníh, který následně připojte k brokolicové směsi. Podle chuti osolte a můžete přidat i jiné druhy koření či bylinek.

Na pánvi si rozpalte olej a dozlatova na něm z obou stran osmažte brokolicové placičky.

Nejlépe brokolicové karbanátky chutnají s vařeným bramborem.

Brokolicové placičky obsahují vyšší množství tuku

Ačkoliv se jedná o dietnější verzi oblíbeného pokrmu, stále se nejedná o zcela dietní jídlo. Výsledné jídlo obsahuje poměrně vysoké množství tuků. Podobně tomu je i u zapečených těstovin s brokolicí. Mohly by se vám proto hodit informace, jak se zbavit tuku.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 335.782 Kj

Bílkoviny6.33 g
Sacharidy1.24 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky5.45 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.08 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.