Chléb s avokádem a ztraceným vejcem

Ingredience na 1 porci

Vejce1 kus
Cibule jarní0.5 kusy
Avokádo čerstvé100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Opečený tmavý toustový chléb (25g)1 kus

Zamilovali jste si avokádový toast ve vaší oblíbené kavárně? Připravte si jej v pohodlí domova, kdykoliv máte chuť! A ze surovin, které máte rádi.

 

Chléb nasucho opečte na pánvi. Avokádo zbavte slupky a polovinu (na jednu porci) rozmačkejte vidličkou, pokapejte  citronovou šťávou a posolte/popepřete.  Avokádovou pomazánku namažte na opečené tousty.

 

A jak na pošírované vejce?

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem a teplotu udržujte těsně pod bodem varu – ještě než začne bublat. Vejce rozklepněte do misky – opatrně aby se neroztekl žloutek.

Lžící roztočte vodu v hrnci až se udělá vír a do jeho středu vlijte vejce. Vařte tři minuty. Následně vejce vyjměte děrovanou naběračkou a nechte oschnout.

 

Na připravený toust položte jedno vejce. Na závěr posypte nasekanou jarní cibulkou. Dále můžete použít oblíbené klíčky, semínky, nebo oříšky.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 601.236 Kj

Bílkoviny8.93 g
Sacharidy11.54 g
Tuky6.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.57 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.38 g
Sodík0.07 g
Vápník27.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.