Kuřecí stehno se špenátem v rajčatové omáčce
Ingredience na 1 porci
Hořčice plnotučná | 5 g | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Špenát čerstvý | 150 g | |
Kuřecí stehno | 150 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Sýr feta | 20 g | |
Rajčatový protlak | 20 g | |
Olej kokosový | 3 ml |
Kuřecí maso je lehké a dobře stravitelné. Ve spojení s rajčaty a špenátem se může navíc stát také vitaminovou bombou. Díky tomu vaše tělo získá mnoho prospěšných antioxidantů a navíc si pochutnáte.
Začněte přípravou masa. Kuřecí stehno očistěte, zbavte kůže a poté jej okrájejte od kosti. V hlubší pánvi si rozehřejte kokosový olej a maso na něm přibližně 2-3 minutky opékejte aby se zatáhlo ze všech stran.
Poté k masu přidejte 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku, asi 75 ml vody a na kolečka nakrájený pórek. Směs osolte a za občasného promíchání vařte asi 5 minut.
Když se vše prohřeje, přidejte čerstvý špenát, cherry rajčátka rozkrájená na půlky a 1/2 polévkové lžíce hořčice. Několik minut společně prohřívejte, aby špenát zavadl, maso se řádně dodělalo a aby se všechny chutě prolnuly dohromady.
Na talíři posypte rozdrobeným sýrem feta.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 316.638 Kj
Bílkoviny | 3.48 g |
Sacharidy | 11.41 g |
Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
Tuky | 1.81 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.04 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 4.06 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 4 g |
Alergeny
- Hořčice a výrobky z ní
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot