Kuřecí stehno se špenátem v rajčatové omáčce

Ingredience na 1 porci

Hořčice plnotučná5 g
Rajčata cherry1 hrst
Pórek0.5 kusy
Špenát čerstvý150 g
Kuřecí stehno150 g
Sůl1 špetka
Sýr feta20 g
Rajčatový protlak20 g
Olej kokosový3 ml

Kuřecí maso je lehké a dobře stravitelné. Ve spojení s rajčaty a špenátem se může navíc stát také vitaminovou bombou. Díky tomu vaše tělo získá mnoho prospěšných antioxidantů a navíc si pochutnáte.

 

Začněte přípravou masa. Kuřecí stehno očistěte, zbavte kůže a poté jej okrájejte od kosti. V hlubší pánvi si rozehřejte kokosový olej a maso na něm přibližně 2-3 minutky opékejte aby se zatáhlo ze všech stran.

 

Poté k masu přidejte 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku, asi 75 ml vody a na kolečka nakrájený pórek. Směs osolte a za občasného promíchání vařte asi 5 minut.

 

Když se vše prohřeje, přidejte čerstvý špenát, cherry rajčátka rozkrájená na půlky a 1/2 polévkové lžíce hořčice. Několik minut společně prohřívejte, aby špenát zavadl, maso se řádně dodělalo a aby se všechny chutě prolnuly dohromady.

 

Na talíři posypte rozdrobeným sýrem feta

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 316.638 Kj

Bílkoviny3.48 g
Sacharidy11.41 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky1.81 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.04 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina4.06 g
Sodík0.01 g
Vápník4 g

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.