Kyselá houbová polévka
Ingredience na 1 porci
Brambory bez slupky | 150 g | |
Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Kmín | 2 špetky | |
Ocet | 5 ml | |
Houby čerstvé | 100 g | |
Kopr | 10 g | |
Olej řepkový | 3 ml | |
Jogurt řecký bílý 0 % tuku | 70 g |
Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky. Očištěné a nakrájené houby na tenčí plátky orestujeme dozlatova na nepřilnavé pánvi, zalijeme vodou, přidáme brambory, okořeníme, osolíme a vaříme doměkka. Brambory poté v polévce rozšťoucháme. Polévku zahustíme jogurtem, zakápneme octem a ochutíme koprem. Zvlášť si uvaříme vejce na tvrdo, studené ho rozkrájíme na kostičky a dáme na dno talíře a zalijeme polévkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 417.736 Kj
Bílkoviny | 6.45 g |
Sacharidy | 0.97 g |
Sacharidy z cukrů | 0.08 g |
Tuky | 6.3 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.73 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 0.04 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot