Tofu scramble eggs

Ingredience na 1 porci

Voda čistá0.1 litry
Cibule šalotka1 kus
Oregano drcené1 špetka
Pepř2 špetky
Kurkuma mletá1 špetka
Tofu lahůdkové90 g
Černá sůl2 špetky
Alsan5 g
Lahůdkové droždí2 lžičky

Tofu scramble eggs je oblíbená snídaně či večeře mezi vegetariány/vegany. Jedná se vlastně o jakousi napodobeninu míchaných vajíček. Hlavní složka je zde zastoupená v tofu, vaječná chuť v černé soli a nažloutlá barva v kurkumě!

 

První si na lžičce Alsu nechte zpěnit najemno pokrájenou šalotku. Alsan je rostlinný tuk, v případě, že nepotřebuje mít recept zcela veganský, je možné použít klasické máslo nebo olej.

 

Po chvíli přidejte najemno rozdrobené tofu. Tofu můžete použít ideálně marinované či bez příchuťi. K dostání jsou jak tvrdší, tak měkčí tofu, dle výrobce. Ani jedním nic nezkazíte, záleží na osobních preferencích požadované finální struktury pokrmu. Tofu rozdrobte v rukou nebo použijte vidličku a přidejte k cibulce.

 

Chvíli společně opékejte poté podlijte trochou vody a dochuťte černou solí, pepřem, kurkukomou, oregánem a lahůdkovým droždím. S černou solí buďte opatrní a průběžně ochutnávejte, je silnější, než klasická sůl.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 226.1903 Kj

Bílkoviny3.16 g
Sacharidy7.43 g
Sacharidy z cukrů0.5 g
Tuky1.22 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina1 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.