Tofu scramble eggs
Ingredience na 1 porci
Voda čistá | 0.1 litry | |
Cibule šalotka | 1 kus | |
Oregano drcené | 1 špetka | |
Pepř | 2 špetky | |
Kurkuma mletá | 1 špetka | |
Tofu lahůdkové | 90 g | |
Černá sůl | 2 špetky | |
Alsan | 5 g | |
Lahůdkové droždí | 2 lžičky |
Tofu scramble eggs je oblíbená snídaně či večeře mezi vegetariány/vegany. Jedná se vlastně o jakousi napodobeninu míchaných vajíček. Hlavní složka je zde zastoupená v tofu, vaječná chuť v černé soli a nažloutlá barva v kurkumě!
První si na lžičce Alsu nechte zpěnit najemno pokrájenou šalotku. Alsan je rostlinný tuk, v případě, že nepotřebuje mít recept zcela veganský, je možné použít klasické máslo nebo olej.
Po chvíli přidejte najemno rozdrobené tofu. Tofu můžete použít ideálně marinované či bez příchuťi. K dostání jsou jak tvrdší, tak měkčí tofu, dle výrobce. Ani jedním nic nezkazíte, záleží na osobních preferencích požadované finální struktury pokrmu. Tofu rozdrobte v rukou nebo použijte vidličku a přidejte k cibulce.
Chvíli společně opékejte poté podlijte trochou vody a dochuťte černou solí, pepřem, kurkukomou, oregánem a lahůdkovým droždím. S černou solí buďte opatrní a průběžně ochutnávejte, je silnější, než klasická sůl.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 226.1903 Kj
Bílkoviny | 3.16 g |
Sacharidy | 7.43 g |
Sacharidy z cukrů | 0.5 g |
Tuky | 1.22 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 1 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot