Veganský segedínský guláš


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Zelí kysané125 g
Tempeh uzený90 g
Olej řepkový1 ml

Už jste několikrát narazili v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je?

 

Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. Tempeh je také velice zdravá potravina a má chuť podobnou masu – lze jej tedy využít jako jeho plnohodnotnou náhradu

 

První si orestujte cibuli a zasmahněte ji se sladkou paprikou. U tohoto kroku buďte opatrní aby jste koření nepřepálila a paprika tak nezhořkla

 

Zalijte vroucí vodou, přidejte zelí a vařte cca 30 minut,  dokud zelí nezměkne. Prolisujte česnek a dochuťte.

 

Tempeh nakrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi s olejem prudce a do zlatova opečte. Když ihned přiklopíte pánev pokličkou, docílíte tak velmi křupavé konzistence tempehu. Dochutíte  kmínem, pepřem a solí.

 

Nakonec můžete dle potřeby zahustit kys. smetanou s moukou. Guláš doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 330.208 Kj

Bílkoviny1.49 g
Sacharidy10.38 g
Sacharidy z cukrů6.03 g
Tuky1.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.07 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.