Ředkvičková polévka

Ingredience na 1 porci

Olej olivový extra panenský2 ml
Ředkvičky80 g
Pórek0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Zeleninový vývar100 ml
Sýr Ricotta25 g

Ředkvičky nakrájíme na jemná kolečka, jejich listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky.  Na pánvi restujeme kolečka pórku, po chvíli přidáme i kolečka ředkviček. Po 5 ti minutách zalijeme vývarem a povaříme po dobu 15 ti minut, poté přidáme listy ředkviček a polévku rozmixujeme dohladka a přidáme ricottu, osolíme a opepříme. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 206.398 Kj

Bílkoviny2.09 g
Sacharidy7.07 g
Tuky1.3 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina3.03 g
Gi0.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.