Ředkvičková polévka
Ingredience na 1 porci
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Ředkvičky | 80 g | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Zeleninový vývar | 100 ml | |
Sýr Ricotta | 25 g |
Ředkvičky nakrájíme na jemná kolečka, jejich listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi restujeme kolečka pórku, po chvíli přidáme i kolečka ředkviček. Po 5 ti minutách zalijeme vývarem a povaříme po dobu 15 ti minut, poté přidáme listy ředkviček a polévku rozmixujeme dohladka a přidáme ricottu, osolíme a opepříme.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 206.398 Kj
Bílkoviny | 2.09 g |
Sacharidy | 7.07 g |
Tuky | 1.3 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 3.03 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot