Řepový hummus

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Olej olivový20 ml
Červená řepa40 g
Cizrna v suchém stavu40 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Pasta tahini5 g
Citrón1 g
Římský kmín1 špetka

Červená řepa okouzlí nejen svou nádhernou barvou ale také pozitivními účinky na naše zdraví. Obsahuje množství vitamínů, železa a také důležitý antioxidant betanin. V kombinaci s cizrnou je to doslova vitaminová bomba.

 

Nejdříve si připravte cizrnu. Nechte ji přes noc odmočit ve vodě, druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte do měkka v čerstvé vodě.

 

Červenou řepu si můžete koupit předvařenou, nebo si ji uvařit či upéct sami. Záleží na vás.

 

Uvařenou řepu nakrájejte na menší kousky a dejte ji do mixéru. Přidejte také vařenou cizrnu, olivový olej, česnek a tahini pastu a vše společně dobře rozmixujte v hladkou pastu. Můžete přidat také trochu čisté vody.

 

Na závěr ochuťte solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.

 

Podávejte s nasekanými oříšky a bylinkami.

Oblíbený je nejen řepový domácí hummus, ale také domácí hummus z cizrny, jehož příprava je velmi jednoduchá. Podávat jej doporučujeme k nachos nebo s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 116.862 Kj

Bílkoviny0.81 g
Sacharidy1.93 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky1.75 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.54 g
Vápník0.01 g
Gi0.3

Alergeny

  • Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.