Římský salát s rukolou a ředkvičkami

Ingredience na 1 porci

Olej olivový extra panenský5 ml
Ředkvičky50 g
Vejce vařené na tvrdo2 kusy
Rukola1 hrst
Sýr plísňový niva75 g
Salát římský50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá10 g

Římský salát, rukolu i ředkvičky omyjeme. Salátové listy natrháme, ředkvičky přepůlíme. Přidáme dvě vejce natvrdo, které nakrájíme na půlměsíčky. Přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem. Nejen, že jsou ředkvičky plné vitaminů, podobně je tomu také u použité rukoly a salátu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 379.724 Kj

Bílkoviny6.72 g
Sacharidy0.89 g
Tuky6.56 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.4 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.19 g
Vápník0.03 g
Gi0.3

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.