Římský salát s rukolou a ředkvičkami
Ingredience na 1 porci
Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
Ředkvičky | 50 g | |
Vejce vařené na tvrdo | 2 kusy | |
Rukola | 1 hrst | |
Sýr plísňový niva | 75 g | |
Salát římský | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g |
Římský salát, rukolu i ředkvičky omyjeme. Salátové listy natrháme, ředkvičky přepůlíme. Přidáme dvě vejce natvrdo, které nakrájíme na půlměsíčky. Přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem. Nejen, že jsou ředkvičky plné vitaminů, podobně je tomu také u použité rukoly a salátu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 379.724 Kj
Bílkoviny | 6.72 g |
Sacharidy | 0.89 g |
Tuky | 6.56 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.4 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 0.19 g |
Vápník | 0.03 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot