Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem
Ingredience na 1 porci
Olej olivový | 2 ml | |
Rýže vařená | 160 g | |
Červená řepa | 50 g | |
Tymián | 1 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Sýr kozí čerstvý | 25 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Zeleninový vývar | 250 ml | |
Šťáva z červené řepy | 30 ml |
Na olivovém oleji mírně orestujeme rýži a podlijeme sběračkou zeleninového vývaru. Necháme vypařit, stále mícháme, podlijeme šťávou z řepy, poté vývarem, vždy necháme trochu vyvařit a stále mícháme. Ke konci vmícháme vařenou řepu i kozí sýr a necháme rozpustit, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a ozdobíme větvičkou tymiánu nebo rozmarýnu.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 58.7142 Kj
Bílkoviny | 0.21 g |
Sacharidy | 0.33 g |
Tuky | 1.2 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 0.04 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot