Rizoto s cuketou a hlívou


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Hlíva ústřičná100 g
Olej olivový20 ml
Cuketa1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Rýže celozrnná90 g
Omáčka sojová4 g

Připravte si zeleninu a hlívu ústřičnou. Cibuli oloupejte a pokrájejte na drobné kousky, mladou cuketku omyjte (loupat ji nemusíte) a nakrájejte na menší kostičky. Očištěnou hlívu pokrájejte na nudličky.

 

Dejte si vařit celozrnnou rýži podle návodu, jak jste zvyklí.

 

Rozpalte si pánev a rozehřejte na ní olivový olej. Přidejte cibuli a orestujete do sklovata. Poté přidejte cuketu a chvilku společně opékejte. Dochuťte kmínem, solí a pepřem podle libosti. Pokud máte rádi výraznou houbovou chuť, můžete přidat i čajovou lžičku houbového koření.

 

Do směsi vmíchejte hlívu a chvíli poduste, dokud hlíva nepustí šťávu a pak přilijte přibližně 1 dcl vody a kapku sojové omáčky podle chuti. Poté do směsi vmíchejte předem uvařenou rýži a chvilku duste, dokud se voda do rýže nevstřebá.

 

Jedná se o dietní oběd vhodný do parných letních dnů nebo lehkou zdravou večeři. Hlíva ústřičná je houba, která má v kuchyni široké využití. Navíc má protizánětlivé účinky a pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 367.316 Kj

Bílkoviny2.13 g
Sacharidy12.42 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky1.57 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina4.03 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.