Rizoto s mrkví, hráškem a parmazánem

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Hrášek čerstvý100 g
Olej olivový5 ml
Cibule jarní1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rýže celozrnná200 g
Zeleninový vývar100 ml
Rozmarýn10 g
Sýr parmazán strouhaný15 g

Orestujeme jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrášek. Podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme propláchnutou rýži. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Promícháme a dolijeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minut. Podáváme ozdobené parmazánem.  

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 252.7165 Kj

Bílkoviny1.96 g
Sacharidy8.69 g
Tuky1.65 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Vláknina4.38 g
Vápník27 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.