Rizoto s mrkví, hráškem a parmazánem
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Hrášek čerstvý | 100 g | |
Olej olivový | 5 ml | |
Cibule jarní | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rýže celozrnná | 200 g | |
Zeleninový vývar | 100 ml | |
Rozmarýn | 10 g | |
Sýr parmazán strouhaný | 15 g |
Orestujeme jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrášek. Podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme propláchnutou rýži. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Promícháme a dolijeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minut. Podáváme ozdobené parmazánem.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 252.7165 Kj
Bílkoviny | 1.96 g |
Sacharidy | 8.69 g |
Tuky | 1.65 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
Vláknina | 4.38 g |
Vápník | 27 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot