Rozpečená mozzarella na zeleninovém salátku

Ingredience na 1 porci

Mozzarella60 g
Olej olivový2 ml
Rajčata cherry1 hrst
Rukola1 hrst
Sůl1 špetka
Ořechy lískové1 hrst

V prvním kroku si orestujte v suché pánvi ořechy a dejte si předehřát troubu na 200° C,  do trouby přijde v zápětí sýr mozzarela. Díky orestování získají ořechy na intenzivnější chuti a vůni.

 

Rajčata omyjte a pokrájejte. Na talíř rozprostřete salát rukola a na něj rajčata. Mozzarellu dejte na 10 minut do horké trouby. Po rozehřátí dejte teplý sýr na zeleninu, posypte oříšky, špetkou soli a pokapejte olivovým olejem.

 

V letních obdobích klidně zaměňte cherry rajčata za klasická – velká, která jsou všudypřítomná, čerstvá a z české produkce. Naopak v zimních měsících raději sáhněte po malých cherry rajčátcích, které mají na rozdíl od těch velkých alespoň nějakou chuť.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 437.686 Kj

Bílkoviny2.9 g
Sacharidy5.88 g
Tuky7.68 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina2.05 g
Sodík0.01 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.