Rozpečená mozzarella na zeleninovém salátku

Ingredience na 1 porci
Mozzarella | 60 g | |
Olej olivový | 2 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Rukola | 1 hrst | |
Sůl | 1 špetka | |
Ořechy lískové | 1 hrst |
V prvním kroku si orestujte v suché pánvi ořechy a dejte si předehřát troubu na 200° C, do trouby přijde v zápětí sýr mozzarela. Díky orestování získají ořechy na intenzivnější chuti a vůni.
Rajčata omyjte a pokrájejte. Na talíř rozprostřete salát rukola a na něj rajčata. Mozzarellu dejte na 10 minut do horké trouby. Po rozehřátí dejte teplý sýr na zeleninu, posypte oříšky, špetkou soli a pokapejte olivovým olejem.
V letních obdobích klidně zaměňte cherry rajčata za klasická – velká, která jsou všudypřítomná, čerstvá a z české produkce. Naopak v zimních měsících raději sáhněte po malých cherry rajčátcích, které mají na rozdíl od těch velkých alespoň nějakou chuť.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 437.686 Kj
Bílkoviny | 2.9 g |
Sacharidy | 5.88 g |
Tuky | 7.68 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 2.05 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot