Ryba se sladkými bramborami
Ingredience na 1 porci
Vejce | 1 kus | |
Treska pečená | 120 g | |
Strouhanka | 25 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pomerančová šťáva čerstvá | 1 ml | |
Pomerančová kůra | 3 g | |
Ořechy pekanové | 1 hrst | |
Brambory batáty vařené bez slupky | 80 g |
Batáty uvařte do měkka (cca 10 minut). V mixéru si mezi tím rozmixujte pekanové ořechy, trochu strouhanky,(kdo má použijte celozrnnou) a lžičku pomerančové kůry. Až bude směs důkladně rozmixována vysypte ji na talíř. Rybu obalte v ušlehaném vajíčku a poté ve směsi z ořechů. Na rozpálené nepřilnavé pánvi rybu opečte dozlatova (pokud potřebujete použít olej, použijte olej vhodný ke smažení). Uvařené batáty rozmačkejte vidličkou, přidejte lžičku šťávy z pomeranče a sůl. Na ozdobu můžete použít plátek pomeranče, nebo nasekané pekanové ořechy.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 663.761 Kj
Bílkoviny | 7.43 g |
Sacharidy | 3.23 g |
Sacharidy z cukrů | 0.14 g |
Tuky | 12.51 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.57 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.99 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot