Rybičková pomazánka recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Sardinky v oleji | 125 g | |
Cibule | 100 kusů | |
Citrón | 1 g | |
Pomazánkové máslo | 25 g | |
Olej olivový | 5 ml | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka |
Postup pomazánka
Rybičky nechejte okapat, poté je nadrobno rozmixujte.
Přidejte k nim i oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a šťávu z jednoho citronu.
Zároveň přimíchejte i pomazánkové máslo, olivový olej, sůl a pepř.
Rybičková pomazánka je nejenom chutná a snadná na přípravu, zároveň je kvalitním zdrojem minerálních látek. V rybí pomazánce se ukrývá jak železo, tak i hořčík nebo fosfor. Recept na rybí pomazánku se připravuje jak se sardinkami, tak se sledi. Záleží pouze na vašich preferovaných chutích. Doporučujeme rybičkovou pomazánku servírovat namazanou na celozrnném pečivu a doplnit pořádnou porcí zeleniny. Z té pro změnu svému tělu dodáte značnou dávku vitaminů. Rostlinnou alternativou pak může být pomazánka z červených fazolí, která na rozdíl od rybičkové udělá radost i veganům.
Rybičková pomazánka a domácí bageta
Není snad ani potřebné zmiňovat, že nejlépe rybičková pomazánka, stejně jako pomazánka z červených fazolí, chutná namazaná na domácí bagetě. Domácí bageta se vyrábí pouze ze čtyř ingrediencí, kterými jsou mouka, cukr, sůl a droždí. Pro zlepšení chuti i vůně však přidejte i bylinky, jako jsou rozmarýn, tymián či oregano. Tato domácí bageta se ve Francii, odkud recept pochází, peče již od roku 1920. Francouzi jsou z ní tak nadšení, že se ji v roce 2018 dokonce pokusili dostat na seznam nehmotného světového dědictví UNESCO.
Další pomazánkový tip: pomazánka z nivy
Pomazánky jsou skvělé proto, že jsou většinou velmi jednoduché, a přitom opravdu chutné. Umíchejte si proto na zkoušku i pomazánku z nivy. Pomazánka z nivy je charakteristická svojí vůní a kromě nivy na ní budete potřebovat pouze hrstku surovin. Jsou jimi jarní cibulka, sůl, pepř a lučina, díky které je výsledná pomazánka božsky nadýchaná. Jak rybí pomazánka, tak i pomazánka z nivy každému dokonale zachutnají na domácí bagetě.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 244.434 Kj
Bílkoviny | 1.28 g |
Sacharidy | 9.15 g |
Sacharidy z cukrů | 6.08 g |
Tuky | 1.7 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 3.04 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot