Rybízová šťáva recept

Ingredience na 1 porci
Červený rybíz | 1000 g | |
Cukr bílý | 1700 g | |
Kyselina citronová | 5 g |
Postup šťáva
Všechen rybíz důkladně omyjte a odšťopkujte. Rozmačkejte ho a přidejte k němu tolik vody, aby byl zcela ponořený.
Takto rybíz nechejte do druhého dne, občas ho ve vodě promíchejte.
Následující den ho přes pláto proceďte a zlehka vymačkejte. Poté ho přendejte do nějaké velké nádoby.
Rozehřejte rybíz na cca 70 °C a na každý litr šťávy přidejte 1,7 kg cukru a zhruba 5 g kyseliny citronové.
Poté směsi zvyšte přívod tepla na 85 °C, nepřetržitě míchejte a odebírejte pěnu, která vzniká.
Ještě teplou rybízovou šťávu přelijte do lahví, zavíčkujte je a nechejte směs vychladnout.
Rybízová šťáva je recept na osvěžující nápoj, který si můžete připravit jak z červeného, tak i z bílého či černého rybízu. Pokud se vám letos na zahradě urodilo hodně rybízu, určitě si z něj rybízový sirup připravte. Recept na rybízovou šťávu je vážně jednoduchý. Do sklenice si nalijete trochu rybízového sirupu, zalijete ho vodou a vznikne vám tak osvěžující šťáva z rybízu. Zkuste si šťávu z červeného, bílého či černého rybízu zalít perlivou vodou. Kombinace rybízového sirupu s bublinkami je zkrátka neodolatelná.
Rybízová šťáva: osvěžení k buchtě s pudingem a zakysanou smetanou
Rybízová šťáva je příjemné, kyselkavé chuti, která vhodně vyváží sladkou buchtu s pudingem a zakysanou smetanou. Buchta s pudingem a zakysanou smetanou se připravuje velice snadno. Ingredience si můžete odvážit buď klasicky pomocí kuchyňské váhy, nebo jsou všechny potřebné suroviny přepočítané na hrnečky. Výsledkem bude lahodná, sladká, smetanově nadýchaná buchta s pudingem a zakysanou smetanou.
Rybízový sirup a zdravá tvarohová bábovka
Dalším možným zákuskem, který si k rybízovému sirupu můžete upéct, je zdravá tvarohová bábovka. Opět si díky těmto dvěma receptům skvěle vyvážíte sladké a kyselkavé chutě. Zdravá tvarohová bábovka je navíc kaloricky velmi dobře přijatelná. Peče se ze třtinového cukru, řeckého jogurtu, špaldové mouky a několika dalších ingrediencí. Kromě toho si recept na zdravou tvarohovou bábovku můžete vylepšit přidáním proteinů. Ty jsou skvělé pro budování svalové hmoty. K bábovce nezapomínejte servírovat šťávu z černého rybízu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 34 Kj
Bílkoviny | 0.01 g |
Sacharidy | 2.04 g |
Sacharidy z cukrů | 1.05 g |
Vláknina | 0.05 g |
Vápník | 0.28 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot