Rybízová šťáva recept

Ingredience na 1 porci

Červený rybíz1000 g
Cukr bílý1700 g
Kyselina citronová5 g

Postup šťáva

1

Všechen rybíz důkladně omyjte a odšťopkujte. Rozmačkejte ho a přidejte k němu tolik vody, aby byl zcela ponořený.

2

Takto rybíz nechejte do druhého dne, občas ho ve vodě promíchejte.

3

Následující den ho přes pláto proceďte a zlehka vymačkejte. Poté ho přendejte do nějaké velké nádoby.

4

Rozehřejte rybíz na cca 70 °C a na každý litr šťávy přidejte 1,7 kg cukru a zhruba 5 g kyseliny citronové.

5

Poté směsi zvyšte přívod tepla na 85 °C, nepřetržitě míchejte a odebírejte pěnu, která vzniká.

6

Ještě teplou rybízovou šťávu přelijte do lahví, zavíčkujte je a nechejte směs vychladnout.

Rybízová šťáva je recept na osvěžující nápoj, který si můžete připravit jak z červeného, tak i z bílého či černého rybízu. Pokud se vám letos na zahradě urodilo hodně rybízu, určitě si z něj rybízový sirup připravte. Recept na rybízovou šťávu je vážně jednoduchý. Do sklenice si nalijete trochu rybízového sirupu, zalijete ho vodou a vznikne vám tak osvěžující šťáva z rybízu. Zkuste si šťávu z červeného, bílého či černého rybízu zalít perlivou vodou. Kombinace rybízového sirupu s bublinkami je zkrátka neodolatelná.

Rybízová šťáva: osvěžení k buchtě s pudingem a zakysanou smetanou

Rybízová šťáva je příjemné, kyselkavé chuti, která vhodně vyváží sladkou buchtu s pudingem a zakysanou smetanou. Buchta s pudingem a zakysanou smetanou se připravuje velice snadno. Ingredience si můžete odvážit buď klasicky pomocí kuchyňské váhy, nebo jsou všechny potřebné suroviny přepočítané na hrnečky. Výsledkem bude lahodná, sladká, smetanově nadýchaná buchta s pudingem a zakysanou smetanou.

Rybízový sirup a zdravá tvarohová bábovka

Dalším možným zákuskem, který si k rybízovému sirupu můžete upéct, je zdravá tvarohová bábovka. Opět si díky těmto dvěma receptům skvěle vyvážíte sladké a kyselkavé chutě. Zdravá tvarohová bábovka je navíc kaloricky velmi dobře přijatelná. Peče se ze třtinového cukru, řeckého jogurtu, špaldové mouky a několika dalších ingrediencí. Kromě toho si recept na zdravou tvarohovou bábovku můžete vylepšit přidáním proteinů. Ty jsou skvělé pro budování svalové hmoty. K bábovce nezapomínejte servírovat šťávu z černého rybízu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 34 Kj

Bílkoviny0.01 g
Sacharidy2.04 g
Sacharidy z cukrů1.05 g
Vláknina0.05 g
Vápník0.28 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.