Rychlý recept na candáta na másle
Ingredience na 1 porci
Candát | 400 g | |
Máslo | 100 g |
Postup candát
Filety očistěte a naporcujte, každý kousek ze strany, kde je kůže, lehce nařízněte.
Z druhé strany rybu osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
Na pánev si dejte rozehřát trochu olivového oleje s máslem.
Než se máslo rozpustí, obalte si rybu (z té strany, kde má kůži) v hladké mouce. Takto připraveného candáta vložte kůží dolů na pánev.
A už candáta pouze osmahněte.
Rychlý recept na candáta na másle, ke kterému stačí uvařit brambory a rázem máte vytvořený chutný oběd. Candát obecný navíc obsahuje velké množství vitamínů, proto vůbec neuškodí, zařadíte-li ho do svého jídelníčku. Kromě klasických vařených brambor je tento recept na candáta výtečný se šťouchanými bramborami s cibulkou nebo s brambory v alobalu. Pokud svému tělu chcete dopřát ještě více zdraví prospěšných látek, přidejte na talíř i nějaký salátek, naším favoritem je mrkvový salát s jablkem.
Rychlý recept na candáta na másle podrobně
Připravte si dva filety z candáta obecného o přibližné hmotnosti 400 gramů. Důkladně filety očistěte od šupinek či jakýchkoliv nečistot a naporcujte, dle svého uvážení, na menší kusy. Každý kousek ze strany, kde je kůže, lehce nařízněte, tím předejdete tomu, aby se ryba na pánvi zkroutila. Z druhé strany rybu pořádně osolte, opepřete, klidně přidejte ještě nějaké bylinky a pokapejte olivovým olejem.
Na pánev si dejte rozehřát trochu olivového oleje s přibližně 100 gramy másla. Než se máslo rozpustí, obalte si rybu (z té strany, kde má kůži) v hladké mouce. Takto připraveného candáta vložte kůží dolů na pánev.
Pokud je filet z candáta tenký, není nutné ho obracet, dostatečně se osmahne z jedné strany.
Nyní je candát obecný hotový, ještě si k němu připravte nějakou přílohu, třeba výše zmíněné brambory v alobalu s mrkvovým salátem s jablky, a můžete podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 31.33 Kj
Bílkoviny | 0.2 g |
Tuky | 0.83 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.51 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.35 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot