Rychlý recept na candáta na másle

Ingredience na 1 porci

Candát400 g
Máslo100 g

Postup candát

1

Filety očistěte a naporcujte, každý kousek ze strany, kde je kůže, lehce nařízněte.

2

Z druhé strany rybu osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

3

Na pánev si dejte rozehřát trochu olivového oleje s  máslem.

4

Než se máslo rozpustí, obalte si rybu (z té strany, kde má kůži) v hladké mouce. Takto připraveného candáta vložte kůží dolů na pánev.

5

A už candáta pouze osmahněte.

Rychlý recept na candáta na másle, ke kterému stačí uvařit brambory a rázem máte vytvořený chutný oběd. Candát obecný navíc obsahuje velké množství vitamínů, proto vůbec neuškodí, zařadíte-li ho do svého jídelníčku. Kromě klasických vařených brambor je tento recept na candáta výtečný se šťouchanými bramborami s cibulkou nebo s brambory v alobalu. Pokud svému tělu chcete dopřát ještě více zdraví prospěšných látek, přidejte na talíř i nějaký salátek, naším favoritem je mrkvový salát s jablkem.

Rychlý recept na candáta na másle podrobně

Připravte si dva filety z candáta obecného o přibližné hmotnosti 400 gramů. Důkladně filety očistěte od šupinek či jakýchkoliv nečistot a naporcujte, dle svého uvážení, na menší kusy. Každý kousek ze strany, kde je kůže, lehce nařízněte, tím předejdete tomu, aby se ryba na pánvi zkroutila. Z druhé strany rybu pořádně osolte, opepřete, klidně přidejte ještě nějaké bylinky a pokapejte olivovým olejem.

Na pánev si dejte rozehřát trochu olivového oleje s přibližně 100 gramy másla. Než se máslo rozpustí, obalte si rybu (z té strany, kde má kůži) v hladké mouce. Takto připraveného candáta vložte kůží dolů na pánev.

Pokud je filet z candáta tenký, není nutné ho obracet, dostatečně se osmahne z jedné strany.

Nyní je candát obecný hotový, ještě si k němu připravte nějakou přílohu, třeba výše zmíněné brambory v alobalu s mrkvovým salátem s jablky, a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 31.33 Kj

Bílkoviny0.2 g
Tuky0.83 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.51 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.35 g

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.