Rychlý recept na kachní prsa

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Kachní prsa | 300 g | |
Pepř | 20 špetek | |
Sůl | 20 špetek |
Postup kachní prsa
Kachní prsa omyjte, osušte a nakrájejte.
Z obou stran posolte a popepřete.
K každé strany kachnu na pánvi opečte.
Rychlý recept na kachní prsa, se kterým na stole vykouzlíte honosné jídlo, aniž byste s jeho přípravou strávili přemíru času. Kachní maso obsahuje vysoké množství bílkovin, a tak není na škodu kachní prsa alespoň občas zařadit do svého jídelníčku, i když si vzorně hlídáte nutriční hodnoty v jednotlivých potravinách. Nejchutnější je kachní maso s opékanými brambory a brusinkovým dipem. Pokud byste si místo kachních prsou chtěli upéci celou kachnu, naleznete na naší stránce i tento recept.
Rychlý recept na kachní prsa podrobně
Dvě kachní prsa s kůží omyjte a důkladně osušte. Na masu opatrně, aby nedošlo k jeho narušení, nakrájejte na malé čtverečky kůži. Vzhledově tak bude připomínat mřížku. Nyní kachní prsa z obou stran hojně popepřete a posolte mořskou solí.
Na steakové pánvi nechte rozpustit tuk, do kterého vložíte kachní prsa. Opékejte přibližně 7 minut z jedné strany a 7 minut i z druhé strany.
V této chvíli kachní prsa stačí nakrájet a s libovolnou přílohou můžete podávat.
Kachní maso: co jste možná nevěděli
Účelně se podílí na psychickém i fyzickém zdraví člověka, posiluje totiž nervový systém. Stejně tak podporuje imunitní systém, což oceníte především v chřipkovém období. Mimoto kachní maso slouží jako prevence před srdečními onemocněními, jelikož snižuje škodlivý, vysoký cholesterol. Pokud vás vysoký cholesterol trápí dlouhodobě, doporučujeme nastolit cholesterolovou dietu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 4.4 Kj
Bílkoviny | 0.18 g |
Tuky | 0.1 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot