Rychlý vláčný nadýchaný perník recept

nadýchaný perník

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Mouka hladká300 g
Mouka polohrubá150 g
Cukr bílý200 g
Olej řepkový250 ml
Čokoládový pudink40 g
Vejce2 kusy
Mléko plnotučné500 ml
Kypřící prášek do pečiva4 g
Kakao prášek30 g
Skořice10 g

Nadýchaný perník postup

1

V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, tedy mouky, cukr, prášek do pečiva, pudink, skořici, kakao.

2

V druhé míse rozšleháme vejce, přidáme olej a mléko. Postupně přisypáváme suchou směs a zašleháváme v těsto.

3

Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 180 stupňů po dobu cca 35min. Zkontrolujeme případně špejlí, že už máme hotovo.

4

Perník necháme vychladnout a dozdobíme dle chuti.

Ten nejlepší rychlý vláčný nadýchaný perník recept je tu! Kdo chce upéct rychlý perník pro návštěvy, na snídani nebo ke kávě, tenhle recept by měl zkusit. Tento mokrý perník recept je pravým opakem vysušené buchty.  Nepředpokládáme, že by někomu kus nadýchaného perníku zbyl, ale pokud přece, může ze zbytků zkusit připravit rajskou s perníkem. Rajská omáčka s perníkem zní sice jako trochu zvláštní recept, ale perníkové koření se k rajské opravdu hodí.

Skoro až andělský perník je složen z úplně obyčejných pozemských ingrediencí, nebeské kouzlo receptu však spočívá v jejich správné kombinaci a poměrech. Každý si může si nakonec nadýchaný perník ozdobit podle sebe. Tak například se dá posypat kokosem, polít čokoládovou polevou nebo promazat marmeládou. Hodí se jakákoliv sezónní ovocná marmeláda, nám nejvíc chutná s jahodovou nebo meruňkovou, která přidá příjemný ovocný kontrast chutí.

Do těsta se dají také přidat ořechy, rozinky, kousky čerstvého nebo sušeného ovoce. Ne každý má ale kousky v perníku rád. My tento andělský perník doporučujeme jen tak samotný, případně s čokoládovou polevou. Krásný efekt vytvoří použití bílé čokolády a hořké čokolády, kterou se nadýchaný perník polije tzv. cik-cak. Kdo chce perník dotáhnout k dokonalosti, může ještě nezaschlý povrch s čokoládou posypat rozdrobenými cookies. Zdravé cookies připravíte během chvíle a perníku dodají křupavý element chuti. Výhodou je, že se jedná o rychlý perník, takže o to víc času zbyde na to, aby si každý mohl vyhrát s jeho ozdobením a servírováním podle sebe.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 451.8043 Kj

Bílkoviny6.72 g
Sacharidy4.67 g
Sacharidy z cukrů1.2 g
Tuky6.77 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.65 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.42 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.