Rýžové palačinky
Ingredience na 1 porci
Banán | 100 g | |
Vejce | 1 kus | |
Smetana zakysaná | 30 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Mouka rýžová | 100 g | |
Mléko rýžové | 100 ml |
Rýžová mouka je velmi chutná zejména do moučníků a dezertů, navíc je přirozeně bezlepková, tudíž je skvělá při celiakii nebo alergii na lepek. Na těchto palačinkách si ale zaručeně pochutná úplně každý.
Vyberte si vyzrálý banán a rozmačkejte ho vidličkou. Poté přidejte vejce a společně vyšlehejte. Za stálého šlehání přisypávejte mouku se špetkou soli a postupně přilévejte rýžové mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
Když je těsto hladké, nechte ho alespoň 15 minut odstát a poté opékejte na nepřilnavé pánvi dozlatova jako klasické palačinky.
Hotové palačinky ozdobte čerstvým ovocem a dvěma lžicemi zakysané smetany. Případně doporučujeme podávat s jahodovou marmeládou bez cukru, s níž jsou rýžové palačinky taktéž výtečné.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 346.411 Kj
Bílkoviny | 6.21 g |
Sacharidy | 1.62 g |
Sacharidy z cukrů | 0.11 g |
Tuky | 5.46 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.67 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.02 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Gi | 70 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot