Rýžové palačinky

Ingredience na 1 porci

Banán100 g
Vejce1 kus
Smetana zakysaná30 g
Sůl1 špetka
Mouka rýžová100 g
Mléko rýžové100 ml

Rýžová mouka je velmi chutná zejména do moučníků a dezertů, navíc je přirozeně bezlepková, tudíž je skvělá při celiakii nebo alergii na lepek. Na těchto palačinkách si ale zaručeně pochutná úplně každý.

 

Vyberte si vyzrálý banán a rozmačkejte ho vidličkou. Poté přidejte vejce a společně vyšlehejte. Za stálého šlehání přisypávejte mouku se špetkou soli a postupně přilévejte rýžové mléko tak, aby se neutvořily hrudky.

 

Když je těsto hladké, nechte ho alespoň 15 minut odstát a poté opékejte na nepřilnavé pánvi dozlatova jako klasické palačinky.

 

Hotové palačinky ozdobte čerstvým ovocem a dvěma lžicemi zakysané smetany. Případně doporučujeme podávat s jahodovou marmeládou bez cukru, s níž jsou rýžové palačinky taktéž výtečné.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 346.411 Kj

Bílkoviny6.21 g
Sacharidy1.62 g
Sacharidy z cukrů0.11 g
Tuky5.46 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.67 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.02 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi70

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.