Salát pauzanella s tuňákem
Ingredience na 1 porci
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Olej olivový | 2 ml | |
Olivy černé | 10 kusů | |
Chléb celozrnný pšenično žitný (50g) | 1 krajíc | |
Rajčata cherry | 2 hrsti | |
Tuňák ve vlastní šťávě | 80 g |
Chléb (lze použít také bezlepkový chléb) nakrájíme na větší kostky a dáme do trouby na plech opéct dozlatova. Mezitím omyjeme rajčátka a přepůlíme je. Ve velké míse smícháme opečený chléb, rajčátka, olivy, natrháme listy bazalky a tuňáka, kterého do salátu rozdrobíme, a vmícháme olej a vinný ocet. Je vhodné nechat salát chvíli v ledničce odstát.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 668.303 Kj
Bílkoviny | 5.46 g |
Sacharidy | 28.24 g |
Tuky | 2.58 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 5.66 g |
Gi | 40 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot