Salát pauzanella s tuňákem

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá1 hrst
Olej olivový2 ml
Olivy černé10 kusů
Chléb celozrnný pšenično žitný (50g)1 krajíc
Rajčata cherry2 hrsti
Tuňák ve vlastní šťávě80 g

Chléb (lze použít také bezlepkový chléb) nakrájíme na větší kostky a dáme do trouby na plech opéct dozlatova. Mezitím omyjeme rajčátka a přepůlíme je. Ve velké míse smícháme opečený chléb, rajčátka, olivy, natrháme listy bazalky a tuňáka, kterého do salátu rozdrobíme, a vmícháme olej a vinný ocet. Je vhodné nechat salát chvíli v ledničce odstát.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 668.303 Kj

Bílkoviny5.46 g
Sacharidy28.24 g
Tuky2.58 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina5.66 g
Gi40

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.