Salát tabouleh
Ingredience na 1 porci
Olej olivový | 10 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Cibule červená | 0.25 kusy | |
Bulgur | 30 g | |
Okurka salátová | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Petržel nať | 15 g | |
Máta bylinka | 5 g | |
Citrón | 125 g | |
Římský kmín | 1 špetka |
Salát inspirovaný Blízkým východem, ten správný šmrnc mu dodává křupavá okurka, červená paprika a citronová kůra. V jednoduchosti je krása, přesvědčte se sami!
Bulgur několikrát propláchněte vodou na jemném cedníku. Sceďte a připravte podle návodu na obale. Po uvaření bulgur v míse zakapejte citronovou šťávou, přidejte kapku olivového oleje a osolte.
Ve velké míse promíchejte citronovou kůru z bio citrónu s červenou cibulí, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli. Všechnu zeleninu si předem omyjte a pokrájejte na menší kousky.
Přisypte připravený bulgur, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a případně dochuťte ještě solí i citronovou šťávou.
TIP: Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 250.148 Kj
Bílkoviny | 1.6 g |
Sacharidy | 8.14 g |
Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
Tuky | 1.44 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 2.57 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot