Salát tabouleh

Ingredience na 1 porci

Olej olivový10 ml
Rajčata cherry1 hrst
Cibule červená0.25 kusy
Bulgur30 g
Okurka salátová0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať15 g
Máta bylinka5 g
Citrón125 g
Římský kmín1 špetka

 

Salát inspirovaný Blízkým východem, ten správný šmrnc mu dodává křupavá okurka, červená paprika a citronová kůra.  V jednoduchosti je krása, přesvědčte se sami!

 

Bulgur několikrát propláchněte vodou na jemném cedníku. Sceďte a  připravte podle návodu na obale. Po uvaření bulgur v míse zakapejte citronovou šťávou, přidejte kapku olivového oleje a osolte.
 

Ve velké míse promíchejte citronovou kůru z bio citrónu s červenou cibulí, okurkou, rajčaty, petrželkou, mátou, kmínem a lžičkou soli. Všechnu zeleninu si předem omyjte a pokrájejte na menší kousky.

 

Přisypte připravený bulgur, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a případně dochuťte ještě solícitronovou šťávou.

 

TIP: Libanonci tabouleh podávají se skrojky citronu a nabírají salátovými listy.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 250.148 Kj

Bílkoviny1.6 g
Sacharidy8.14 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky1.44 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina2.57 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.