Salát z mrkve a řepy
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Červená řepa | 200 g | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Umeocot | 5 lžiček |
Pórek a červená řepa představují jedny z nejznámějších a nejdostupnějších druhů zeleniny u nás. K sehnání jsou po celý rok a vybírat si můžete z lokálních kousků. Neohrnujte nad lokálními produkty určitě nos! I z na první pohled obyčejné kořenové zeleniny, vykouzlíte nepřeberné množství receptů. Navíc mimo dobrou dostupnost vás zajisté potěší také příznivá cena. Inspirujeme vás.
Mrkev a řepu nastrouhejte najemno, přidejte pokrájený pórek. Osolte, přidejte bazalku a zakápněte malinko umeooctem. Takto připravený salát se hodí jako příloha k masu, rybám nebo také rostlinným náhražkám, jako je tofu, tempeh apod.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 324.439 Kj
Bílkoviny | 3.34 g |
Sacharidy | 14.15 g |
Tuky | 0.58 g |
Vláknina | 7.19 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot