Salát z mrkve a řepy

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Bazalka čerstvá1 hrst
Červená řepa200 g
Pórek0.5 kusy
Sůl1 špetka
Umeocot5 lžiček

Pórek a červená řepa představují jedny z nejznámějších a nejdostupnějších druhů zeleniny u nás. K sehnání jsou po celý rok a vybírat si můžete z lokálních kousků. Neohrnujte nad lokálními produkty určitě nos! I z na první pohled obyčejné kořenové zeleniny, vykouzlíte nepřeberné množství receptů. Navíc mimo dobrou dostupnost vás zajisté potěší také příznivá cena. Inspirujeme vás.

 

Mrkev a řepu nastrouhejte najemno, přidejte pokrájený pórek. Osolte, přidejte bazalku a zakápněte malinko umeooctem. Takto připravený salát se hodí jako příloha k masu, rybám nebo také rostlinným náhražkám, jako je tofu, tempeh apod.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 324.439 Kj

Bílkoviny3.34 g
Sacharidy14.15 g
Tuky0.58 g
Vláknina7.19 g
Gi0.3

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.